Ukens vin
Skal du grille noe riktig godt, er dette vinene du skal drikke til

Skal du grille noe riktig godt, er dette vinene du skal drikke til

Denne Rhône-vinen er superb til saftige kjøttstykker fra grillen. Og dens storebror kan du legge i kjelleren til høstviltet skal fortæres – eller enda lengre.
Aase E. Jacobsen
07 Juni 2016 - 14:45

Ch. Maucoil Côtes-du-Rhône Villages 2013 har usedvanlig deilig mørk bærfrukt ved siden av krydder og lakris. I tillegg til å en fyldig munnfull er den leskende og frisk. En vin du kommer til å nyte også etter at maten er vel fortært.

Så kommer den fra en solid produsent av Châteauneuf-du-Pape. Det merkes i enda større grad på «storebror» Ch. Maucoil 1895 Côtes-du-Rhône Villages 2013 som har veldig stor grad av likhet med gode viner fra denne appellasjonen, men til en langt gunstigere pris. Mye av forklaringen på den store dybden og konsentrasjonen ligger i at vinstokkene som har gitt druene, er 120 år gamle, plantet i 1895, og at de dermed vokser i samme type rullesteinsjordsmonn som kjennetegner Châteauneuf-du-Pape, men vinmarken tilhører ikke appellasjonen.

Les mer om dette områdets viner

Lillebror på sin side får druer fra en vinmark med kalk- og leirjord mellom byene Orange og Châteauneuf-du-Pape hvor slottet ligger, men altså utenfor appellasjonsgrensene. Derfor er de begge Côtes-du-Rhône Villages.

Ch. Maucoil har en veldig lang historie.

 

Ch. Maucoil er en av de aller eldste eiendommene i Châteauneuf-du-Pape. Det er laget vin på eiendommen siden 1600-tallet. Historien går så langt tilbake at områdets vinhistorie fortsatt var i sin spede begynnelse. Nemlig helt tilbake til da romerne brukte eiendommen som garnisonsleir. Årsaken var vannkilden på stedet og beliggenheten rett ved Via Agrippa som forbandt Middelhavet med det nordre Gallia.  

Bénédicte Arnaud-Bonnet.

Siden 2009 er det Bénédicte Arnaud-Bonnet og mannen Charles Bonnet som har ansvaret. De har sørget for at Maucoil ble økologisk sertifisert i 2011. Siden vinslottets «fødsel» er det bare fire familier som har holdt hus her. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her