Ukens vin
Skal du grille noe riktig godt, er dette vinene du skal drikke til

Skal du grille noe riktig godt, er dette vinene du skal drikke til

Denne Rhône-vinen er superb til saftige kjøttstykker fra grillen. Og dens storebror kan du legge i kjelleren til høstviltet skal fortæres – eller enda lengre.
Aase E. Jacobsen
07 Juni 2016 - 13:45

Ch. Maucoil Côtes-du-Rhône Villages 2013 har usedvanlig deilig mørk bærfrukt ved siden av krydder og lakris. I tillegg til å en fyldig munnfull er den leskende og frisk. En vin du kommer til å nyte også etter at maten er vel fortært.

Så kommer den fra en solid produsent av Châteauneuf-du-Pape. Det merkes i enda større grad på «storebror» Ch. Maucoil 1895 Côtes-du-Rhône Villages 2013 som har veldig stor grad av likhet med gode viner fra denne appellasjonen, men til en langt gunstigere pris. Mye av forklaringen på den store dybden og konsentrasjonen ligger i at vinstokkene som har gitt druene, er 120 år gamle, plantet i 1895, og at de dermed vokser i samme type rullesteinsjordsmonn som kjennetegner Châteauneuf-du-Pape, men vinmarken tilhører ikke appellasjonen.

Les mer om dette områdets viner

Lillebror på sin side får druer fra en vinmark med kalk- og leirjord mellom byene Orange og Châteauneuf-du-Pape hvor slottet ligger, men altså utenfor appellasjonsgrensene. Derfor er de begge Côtes-du-Rhône Villages.

Ch. Maucoil har en veldig lang historie.

 

Ch. Maucoil er en av de aller eldste eiendommene i Châteauneuf-du-Pape. Det er laget vin på eiendommen siden 1600-tallet. Historien går så langt tilbake at områdets vinhistorie fortsatt var i sin spede begynnelse. Nemlig helt tilbake til da romerne brukte eiendommen som garnisonsleir. Årsaken var vannkilden på stedet og beliggenheten rett ved Via Agrippa som forbandt Middelhavet med det nordre Gallia.  

Bénédicte Arnaud-Bonnet.

Siden 2009 er det Bénédicte Arnaud-Bonnet og mannen Charles Bonnet som har ansvaret. De har sørget for at Maucoil ble økologisk sertifisert i 2011. Siden vinslottets «fødsel» er det bare fire familier som har holdt hus her. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her