Ukens vin
Skal du grille noe riktig godt, er dette vinene du skal drikke til

Skal du grille noe riktig godt, er dette vinene du skal drikke til

Denne Rhône-vinen er superb til saftige kjøttstykker fra grillen. Og dens storebror kan du legge i kjelleren til høstviltet skal fortæres – eller enda lengre.
Aase E. Jacobsen
07 Juni 2016 - 14:45

Ch. Maucoil Côtes-du-Rhône Villages 2013 har usedvanlig deilig mørk bærfrukt ved siden av krydder og lakris. I tillegg til å en fyldig munnfull er den leskende og frisk. En vin du kommer til å nyte også etter at maten er vel fortært.

Så kommer den fra en solid produsent av Châteauneuf-du-Pape. Det merkes i enda større grad på «storebror» Ch. Maucoil 1895 Côtes-du-Rhône Villages 2013 som har veldig stor grad av likhet med gode viner fra denne appellasjonen, men til en langt gunstigere pris. Mye av forklaringen på den store dybden og konsentrasjonen ligger i at vinstokkene som har gitt druene, er 120 år gamle, plantet i 1895, og at de dermed vokser i samme type rullesteinsjordsmonn som kjennetegner Châteauneuf-du-Pape, men vinmarken tilhører ikke appellasjonen.

Les mer om dette områdets viner

Lillebror på sin side får druer fra en vinmark med kalk- og leirjord mellom byene Orange og Châteauneuf-du-Pape hvor slottet ligger, men altså utenfor appellasjonsgrensene. Derfor er de begge Côtes-du-Rhône Villages.

Ch. Maucoil har en veldig lang historie.

 

Ch. Maucoil er en av de aller eldste eiendommene i Châteauneuf-du-Pape. Det er laget vin på eiendommen siden 1600-tallet. Historien går så langt tilbake at områdets vinhistorie fortsatt var i sin spede begynnelse. Nemlig helt tilbake til da romerne brukte eiendommen som garnisonsleir. Årsaken var vannkilden på stedet og beliggenheten rett ved Via Agrippa som forbandt Middelhavet med det nordre Gallia.  

Bénédicte Arnaud-Bonnet.

Siden 2009 er det Bénédicte Arnaud-Bonnet og mannen Charles Bonnet som har ansvaret. De har sørget for at Maucoil ble økologisk sertifisert i 2011. Siden vinslottets «fødsel» er det bare fire familier som har holdt hus her. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Du kan fint lage en drink med to ingredienser. Denne gir maks uttelling
Ukens drink
Forsiden akkurat nå
Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle
Matkurs og vinkurs
Winedinner 11. juni i Oslo

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle

Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Smak et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her