UKENS VIN: Skal du grille noe riktig godt, er dette vinene du skal drikke til
Ukens vin

Skal du grille noe riktig godt, er dette vinene du skal drikke til

Denne Rhône-vinen er superb til saftige kjøttstykker fra grillen. Og dens storebror kan du legge i kjelleren til høstviltet skal fortæres – eller enda lengre.

Ch. Maucoil Côtes-du-Rhône Villages 2013 har usedvanlig deilig mørk bærfrukt ved siden av krydder og lakris. I tillegg til å en fyldig munnfull er den leskende og frisk. En vin du kommer til å nyte også etter at maten er vel fortært.

Så kommer den fra en solid produsent av Châteauneuf-du-Pape. Det merkes i enda større grad på «storebror» Ch. Maucoil 1895 Côtes-du-Rhône Villages 2013 som har veldig stor grad av likhet med gode viner fra denne appellasjonen, men til en langt gunstigere pris. Mye av forklaringen på den store dybden og konsentrasjonen ligger i at vinstokkene som har gitt druene, er 120 år gamle, plantet i 1895, og at de dermed vokser i samme type rullesteinsjordsmonn som kjennetegner Châteauneuf-du-Pape, men vinmarken tilhører ikke appellasjonen.

Les mer om dette områdets viner

Lillebror på sin side får druer fra en vinmark med kalk- og leirjord mellom byene Orange og Châteauneuf-du-Pape hvor slottet ligger, men altså utenfor appellasjonsgrensene. Derfor er de begge Côtes-du-Rhône Villages.

Ch. Maucoil har en veldig lang historie.

 

Ch. Maucoil er en av de aller eldste eiendommene i Châteauneuf-du-Pape. Det er laget vin på eiendommen siden 1600-tallet. Historien går så langt tilbake at områdets vinhistorie fortsatt var i sin spede begynnelse. Nemlig helt tilbake til da romerne brukte eiendommen som garnisonsleir. Årsaken var vannkilden på stedet og beliggenheten rett ved Via Agrippa som forbandt Middelhavet med det nordre Gallia.  

Bénédicte Arnaud-Bonnet.

Siden 2009 er det Bénédicte Arnaud-Bonnet og mannen Charles Bonnet som har ansvaret. De har sørget for at Maucoil ble økologisk sertifisert i 2011. Siden vinslottets «fødsel» er det bare fire familier som har holdt hus her. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Ch. Maucoil Côtes-du-Rhône Villages 2014

Produsent:
Ch. Maucoil
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Sør
Pris:
129,60 kr
Varenummer:
3959701
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Ch. Maucoil 1895 Côtes-du-Rhône Villages 2014

Produsent:
Ch. Maucoil
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Sør
Pris:
199,80 kr
Varenummer:
3959601
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen