Ukens vin
Slik ser sommerens diggeste hvitvinsboks ut

Slik ser sommerens diggeste hvitvinsboks ut

Utseendemessig er denne boksen kanskje den aller mest nøytrale av alle, men innholdet er ubeskrivelig godt til å være fra dette formatet.
Aase E. Jacobsen
06 Juni 2017 - 13:45

Den første tanken som slår deg er kanskje, boks med høy hipsterfaktor. Og det stemmer sikkert, men så lenge Karl May Handmade Riesling smaker så vanvittig godt, er utseendet og intensjonene mindre viktige. Det synes i alle fall jeg.

Slik ser det ut i vinmarkene til Weingut Karl May.

Det som er litt trist er at den det kommersielle formatet til tross, er svært begrenset. Det finnes ikke noe mer enn det som er kommet til landet. Kanskje kommer den aldri tilbake.

Så er dette ikke en vanlig bag-in-box. Druematerialet stammer delvis fra enkeltvinmarken Geyersberg som gir viner med veldig god karakter, og som selvsagt langt overgår det du vanligvis får som boksvin.

Årsaken til at så verdifull vin har havnet i en treliter, er ifølge importøren at Weingut Karls May ikke ønsket å tappe Geyersberg i 2016 siden volum var så ørsmå. De blandet derfor vinen med deres enkleste vin, såkalt gutswein, og noe at dette havnet altså i denne boksen. Den skiller seg også ut ved at vinen er lettere filtrert enn det som vanlig er for en boksvin.

Brødrene Fritz og Peter May. Foto: Michael Zellmer

 

Bak Karl May står nå pappa Karl og sønnene Fritz og Peter som insisterer på naturligst mulig druedyrking og vinmaking. Det innebærer også minst mulig filtrering for å få med mest mulig smak helt ut i glasset. Dessuten minst mulig mekanisk bearbeiding av vinen. Derfor brukes ikke pumper. For å fylle boksene byr dette selvsagt på problemer. De er derfor fylt ved hjelp av gravitasjon. Det forklarer også navnet på boksen.

Og håndarbeidet kan du studere nærmere i denne videoen

 

Karl May er ellers godt representert med en rekke viner i Norge. Se utvalget her

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev   

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her