Ukens vin
Supert hvitvinskjøp med champagnetoner

Supert hvitvinskjøp med champagnetoner

Denne tyske hvitvinen er laget av pinot noir og er derfor ganske så unik, også smaks- og prismessig.
Aase E. Jacobsen
14 November 2017 - 14:45

Fusser Blanc de Pinot Noir 2016 er en lekker hvitvin med veldig god munnfølelse, flott frukt, god syrlighet og stofflighet. Den finnes både i normalflaske og magnum til en veldig god pris og er derfor som skapt for festlige lag. Eller om du har lyst å legge noen flasker i kjelleren noen år for å se hvordan den utvikler seg. Siden tysk hvit pinot noir er en sjeldenhet, er det liten erfaring med hva som skjer over tid, men da kan jo du være blant de første. I hvert fall vet vi jo at blanc de noirs-champagne tåler veldig godt å lagres.

Foto: Melanie Hubach Photographie

Men først og fremst er dette en super matvin for å nytes i den nærmeste framtid. Den fungerer sammen med så vel sjømat som vegetar som lysere kjøttslag, til å starte måltidet eller gjennom hele, for eksempel til et koldtbord.

Bak denne vinen står en forholdsvis ny produsent, ikke bare for det norske markedet, men også generelt. For brødrene Martin (th i bildene) og Georg Fusser, født henholdsvis 1983 og 1985 har i løpet av de siste ti årene bygget opp sin egen virksomhet til å nå dreie seg om 12,5 hektar vinmarker som drives etter biodynamiske prinsipper. Begge har pinot noir og riesling øverst på sin favorittliste, og det er kanskje det som er inspirasjonen bak ukens vin.

Foto: Melanie Hubach Photographie

Pfalz er ikke bare adresse for deres virksomhet, men også for noen av de beste pinot nir-ene i Tyskland. Når det er sagt, så lager de også veldig gode rieslinger, både på «landsbynivå» og høyere oppover kvalitetsskalaen.

Se alle vinene fra denne produsenten som er å få i Norge

Dette er nok ikke det siste vi hører fra den kanten.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Foto: Melanie Hubach Photographie

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

På tide å rydde i kjøleskapet? Lag denne paien med kylling, ost og bacon
Dagens rett

På tide å rydde i kjøleskapet? Lag denne paien med kylling, ost og bacon

En velsmakende pai settes alltid pris på, særlig når den lages av rester. Og blir det rester, smaker den like godt dagen etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her