Ukens vin
Tjuvstart grillsesongen med dette røverkjøpet

Tjuvstart grillsesongen med dette røverkjøpet

Denne bærfylte og samtidig robuste spanske rødvinen er som skapt for årets første grillfester.
Aase E. Jacobsen
17 April 2016 - 15:26

Elias Mora Toro 2013 er stappfull av sødmefylt, men samtidig frisk og saftig bærfrukt som støttes opp av et fint bitt. Siste årgang ut er helt super til årets første grillmåltider. Men den trives også innendørs til krydret mat. Og prisen er jo helt utrolig gunstig.

Vinen er en veldig god representant for området Toro – rett sørvest for Ribera del Duero og Rioja – hvor man også bruker tempranillo som hoveddrue. Bare at her heter den tinta de toro. Det varme og tørre klimaet i kombinasjon med et skrint jordsmonn dekket av rullesteiner sørger for skikkelig modne druer. Høyden over havet, ca 800 meter, gjør at nettene blir kjølige og syreutviklingen i druene sikres.

Her kan du lese om hva rullesteiner gjør for druene

Noen ganger kan det bli for mye av det gode, men i dette tilfellet er vinen i veldig god balanse selv om den har riktig så potent alkohol. Men det kommer godt med til et realt barbequemåltid.

Denne produsenten lager også majestetisk Toro-vin

Fordelen med en så vidt rimelig vin er at den ikke har fått for mye eik, bare seks måneder i brukte og nye amerikanske fat. Vinframstillingen er ellers veldig enkel, et kort uttrekk og påfølgende gjæring. Bak produsenten Elias Mora står Victoria Benavides som overtok eiendommen på 8 hektar i 2000.

Victoria Benavides og Elias Mora.

Den er oppkalt etter den tidlige eieren som sikkert er storfornøyd med utviklingen. Foreløpig er det bare denne ene vinen som er i salg i Norge, men resten av Victorias portefølje vekker begeistring der hvor den selges.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Nå er det Victoria Benavides som tar hånd om vinene bra bodegaen.

 

  • Produsent:
    Bod. Elias Mora
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Spania Spania
    Område:
    Castilla y León
    Pris:
    169.90 kr
    Varenummer:
    1941501
    82 POENG
    Elias Mora Toro
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her