Ukens vin
Tjuvstart grillsesongen med dette røverkjøpet

Tjuvstart grillsesongen med dette røverkjøpet

Denne bærfylte og samtidig robuste spanske rødvinen er som skapt for årets første grillfester.
Aase E. Jacobsen
17 April 2016 - 15:26

Elias Mora Toro 2013 er stappfull av sødmefylt, men samtidig frisk og saftig bærfrukt som støttes opp av et fint bitt. Siste årgang ut er helt super til årets første grillmåltider. Men den trives også innendørs til krydret mat. Og prisen er jo helt utrolig gunstig.

Vinen er en veldig god representant for området Toro – rett sørvest for Ribera del Duero og Rioja – hvor man også bruker tempranillo som hoveddrue. Bare at her heter den tinta de toro. Det varme og tørre klimaet i kombinasjon med et skrint jordsmonn dekket av rullesteiner sørger for skikkelig modne druer. Høyden over havet, ca 800 meter, gjør at nettene blir kjølige og syreutviklingen i druene sikres.

Her kan du lese om hva rullesteiner gjør for druene

Noen ganger kan det bli for mye av det gode, men i dette tilfellet er vinen i veldig god balanse selv om den har riktig så potent alkohol. Men det kommer godt med til et realt barbequemåltid.

Denne produsenten lager også majestetisk Toro-vin

Fordelen med en så vidt rimelig vin er at den ikke har fått for mye eik, bare seks måneder i brukte og nye amerikanske fat. Vinframstillingen er ellers veldig enkel, et kort uttrekk og påfølgende gjæring. Bak produsenten Elias Mora står Victoria Benavides som overtok eiendommen på 8 hektar i 2000.

Victoria Benavides og Elias Mora.

Den er oppkalt etter den tidlige eieren som sikkert er storfornøyd med utviklingen. Foreløpig er det bare denne ene vinen som er i salg i Norge, men resten av Victorias portefølje vekker begeistring der hvor den selges.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Nå er det Victoria Benavides som tar hånd om vinene bra bodegaen.

 

  • Produsent:
    Bod. Elias Mora
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Spania Spania
    Område:
    Castilla y León
    Pris:
    169.90 kr
    Varenummer:
    1941501
    82 POENG
    Elias Mora Toro
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her