Ukens vin
Tjuvstart grillsesongen med dette røverkjøpet

Tjuvstart grillsesongen med dette røverkjøpet

Denne bærfylte og samtidig robuste spanske rødvinen er som skapt for årets første grillfester.
Aase E. Jacobsen
17 April 2016 - 15:26

Elias Mora Toro 2013 er stappfull av sødmefylt, men samtidig frisk og saftig bærfrukt som støttes opp av et fint bitt. Siste årgang ut er helt super til årets første grillmåltider. Men den trives også innendørs til krydret mat. Og prisen er jo helt utrolig gunstig.

Vinen er en veldig god representant for området Toro – rett sørvest for Ribera del Duero og Rioja – hvor man også bruker tempranillo som hoveddrue. Bare at her heter den tinta de toro. Det varme og tørre klimaet i kombinasjon med et skrint jordsmonn dekket av rullesteiner sørger for skikkelig modne druer. Høyden over havet, ca 800 meter, gjør at nettene blir kjølige og syreutviklingen i druene sikres.

Her kan du lese om hva rullesteiner gjør for druene

Noen ganger kan det bli for mye av det gode, men i dette tilfellet er vinen i veldig god balanse selv om den har riktig så potent alkohol. Men det kommer godt med til et realt barbequemåltid.

Denne produsenten lager også majestetisk Toro-vin

Fordelen med en så vidt rimelig vin er at den ikke har fått for mye eik, bare seks måneder i brukte og nye amerikanske fat. Vinframstillingen er ellers veldig enkel, et kort uttrekk og påfølgende gjæring. Bak produsenten Elias Mora står Victoria Benavides som overtok eiendommen på 8 hektar i 2000.

Victoria Benavides og Elias Mora.

Den er oppkalt etter den tidlige eieren som sikkert er storfornøyd med utviklingen. Foreløpig er det bare denne ene vinen som er i salg i Norge, men resten av Victorias portefølje vekker begeistring der hvor den selges.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Nå er det Victoria Benavides som tar hånd om vinene bra bodegaen.

 

  • Produsent:
    Bod. Elias Mora
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Spania Spania
    Område:
    Castilla y León
    Pris:
    169.90 kr
    Varenummer:
    1941501
    82 POENG
    Elias Mora Toro
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her