UKENS VIN: Tjuvstart grillsesongen med dette røverkjøpet
Ukens vin

Tjuvstart grillsesongen med dette røverkjøpet

Denne bærfylte og samtidig robuste spanske rødvinen er som skapt for årets første grillfester.

Elias Mora Toro 2013 er stappfull av sødmefylt, men samtidig frisk og saftig bærfrukt som støttes opp av et fint bitt. Siste årgang ut er helt super til årets første grillmåltider. Men den trives også innendørs til krydret mat. Og prisen er jo helt utrolig gunstig.

Vinen er en veldig god representant for området Toro – rett sørvest for Ribera del Duero og Rioja – hvor man også bruker tempranillo som hoveddrue. Bare at her heter den tinta de toro. Det varme og tørre klimaet i kombinasjon med et skrint jordsmonn dekket av rullesteiner sørger for skikkelig modne druer. Høyden over havet, ca 800 meter, gjør at nettene blir kjølige og syreutviklingen i druene sikres.

Her kan du lese om hva rullesteiner gjør for druene

Noen ganger kan det bli for mye av det gode, men i dette tilfellet er vinen i veldig god balanse selv om den har riktig så potent alkohol. Men det kommer godt med til et realt barbequemåltid.

Denne produsenten lager også majestetisk Toro-vin

Fordelen med en så vidt rimelig vin er at den ikke har fått for mye eik, bare seks måneder i brukte og nye amerikanske fat. Vinframstillingen er ellers veldig enkel, et kort uttrekk og påfølgende gjæring. Bak produsenten Elias Mora står Victoria Benavides som overtok eiendommen på 8 hektar i 2000.

Victoria Benavides og Elias Mora.
Victoria Benavides og Elias Mora.

Den er oppkalt etter den tidlige eieren som sikkert er storfornøyd med utviklingen. Foreløpig er det bare denne ene vinen som er i salg i Norge, men resten av Victorias portefølje vekker begeistring der hvor den selges.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Nå er det Victoria Benavides som tar hånd om vinene bra bodegaen.
Nå er det Victoria Benavides som tar hånd om vinene bra bodegaen.

 

Elias Mora Toro 2014

Produsent:
Bod. Elias Mora
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Castilla y León, Toro
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
1941501
82 Poeng
Les smaksnotatene »

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen