Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Ukens vin
Utvid ditt vinrepertoar med dette svært gode vinkjøpet

Utvid ditt vinrepertoar med dette svært gode vinkjøpet

Vinen som finnes i både rød og hvit utgave, kommer nemlig fra Douro i Portugal og med en prislapp på drøyt 150 kroner garanterer de veldig god vinvaluta.
Aase E. Jacobsen
15 Januar 2019 - 14:45
 
 

Bota Velha Douro Tinto 2017 og Bota Velha Douro Branco 2017 er to alen av samme slag, men ulik farge.

Produsent er João Silva e Sousa som startet sin karriere i 1990 som vinmaker for portvinshuset Offley Forrester og senere for Sogrape – kjent blant annet for sine bordviner som Ferrerinha og Barca Velha.

Dette ga ham en inngående kjennskap til Douros vinlandskap, og valg av navn da han startet opp sitt eget selskap, var visstnok lett. For støvlene hans var blitt velbrukte av å traske rundt på jakt etter gamle vinmarker.

Første årgang av dette prosjektet som altså har funnet veien helt til Norge, teller 25.000 flasker av den røde og 10.000 flasker av den hvite. Han lager også to viner med utgangspunkt i veldig gamle parseller, og da i et lite antall. Disse er altså ikke i salg her.

Douro-dalen her ved Mesao Frio, Vila Real, skjuler en rekke skatter i form av gamle vinmarker. Foto: Luis Costa

Både den hvite og den røde er laget av en solid miks av ulike druesorter som tradisjonen er i Douro. Det gir både aromatisk kompleksitet samtidig som de ulike druene bidrar forskjellig til blandingen når det kommer til syrefriskhet, struktur og evne til å bringe fram toner fra det unike jordsmonnet i Douro. Derfor framstår sågar den røde vinen som mineralsk. Som en tørr og saftig portvin, men selvsagt uten tilsatt alkohol.

Den hvite er ikke overraskende enda mer aromatisk med toner som gjør at den skiller seg ut. Lang fra både riesling og chablis, men med både mineral- og saltpreg samt god syrefriskhet som gjør den til en veldig god kandidat når sjømat skal på bordet. Men prøv den for all del til vegetar.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En akevittpunsj er nesten selvskreven på nasjonaldagen
Ukens drink
Akevitt-punsj

En akevittpunsj er nesten selvskreven på nasjonaldagen

Med bare litt hjelp fra importert kanel og sitron blir det så helnorsk som det kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er de 15 beste boblene til under 200-lappen som du kan plukke med deg fra nærmeste pol
+
Test
15 bobleviner i basis mellom 114 og 190 kroner

Dette er de 15 beste boblene til under 200-lappen som du kan plukke med deg fra nærmeste pol

Det er fullt mulig å få tak i lekre bobler selv i budsjettklassen og selv om det er få dager igjen til den store dagen. Her er våre forslag mellom

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets 17. maikake er både syrlig og kremete fyldig
Ukens kake
Jordbærkake med vaniljekrem og pasjonscurd

Årets 17. maikake er både syrlig og kremete fyldig

Jordbær, pasjon og vanilje. En slik kake går i en egen mage. Lettlaget er den dessuten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai
17. mai
Oppskrifter på festkaker

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai

Hvem har sagt at de festkaker må være kompliserte? Her er en rekke enkle oppskrifter fra Kvæfjordkake og Pavlova til kransekake og kringle, som kommer til å gjøre den store festen enda større.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her