Mat
Unge kokker skal gi oss bedre veimat

Unge kokker skal gi oss bedre veimat

Esso har i samarbeid med Arne Brimi og en rekke unge og nytenkende kokker satt i gang en dugnad for å bedre den utskjelte veimaten.
Aase E. Jacobsen
01 Oktober 2014 - 06:30

Prosjektet «På Nye Veier» har som mål å forbedre kvaliteten på norsk veimat. Unge rockekokker skal sammen med dyktige Esso-ansatte komme opp med nye, fristende og enkle retter og samtidig teste ut de beste bidragene fra det norske folk. Håpet er å samle spennende oppskrifter på god mat som passer langs veien. Mentor for lagene underveis er mesterkokk Arne Brimi.

Tre lag konkurrerer

– Langs norske veier preges det kulinariske tilbudet av mye pølser, og det er ikke nødvendigvis noe galt med det. Bare hos Esso selger vi 3,6 millioner pølser i året. Vi ønsker derimot å sette fokus på og oppgradere veimaten. Gjennom en åpen innovasjonsprosess, hvor alle med interesse for mat kan bidra med kreative ideer og forslag ønsker vi å komme frem til hvordan vi kan lage enda bedre veimat i Norge, forteller Sigurd Kristoffersen i Esso Norge.

For å teste ut bidragene er det satt opp tre konkurrerende lag som hver består av to unge kokker fra innovative restauranter som Smalhans, Hitchhiker og Lokk og to ansatte fra lokale bensinstasjoner rundt om i landet.

Kjærlighet til veimaten også

Lagene skal reise land og strand rundt og teste ut forslagene som kommer inn. Alle kan komme med sine beste oppskrifter, og de eneste kravene er at maten må være god, kunne spises med én hånd og lages på fire minutter.

– Jeg mener veimat også bør handle om noe såre enkelt, nemlig kjærlighet til mat. Man trenger ikke et stort budsjett eller utdanning i verdensklasse, alt du trenger er gode råvarer, for så å lage deilig, men enkel mat, mener Jan Robin Ektvedt, som er på kokkelandslaget og driver Hitchhiker i Mathallen i Oslo.

Under hele konkurransen vil alle kunne følge de tre lagene på sin ferd igjennom landet i serien som sendes på VGTV denne høsten.

Lagene som konkurrerer:
Laget Bart & Skank består av Dan Alexander Nypan (matblogger, Nord Nygata Bakeri), Tommi Bjørnsen (kokk, Smalhans), Hege Øyen (Esso Dampsaga, Steinkjer) og Charlotte Aronsen (Esso Råde).

Laget Black Rose består av Markus Storm Dalseg (souschef, Lokk), Jon Marius Sletten (souschef, Smalhans), Marita Irene Annfinnsen (Esso Havna) og Jorun Mathisen (Esso Kobbervikdalen).

Laget Beat of the Street består av Marita Falkevik (Esso Ryen), Linn Therese Olsen (Bryggekanten Restaurant, Mandal), Stian Sundal (Esso Ågotnes) og Jan Robin Ektvedt (kokkelandslaget og Hitchhiker).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her