Vant delfinalen i World Class

Vant delfinalen i World Class

Monica Berg er klar for den internasjonale finalen i Bartender of the Year.
03 Juni 2013 - 01:00

Monica Berg fra Aqua Vitae bar i Oslo kvagikk helt til topps da den vesteuropeiske delfinalen i Diageos bartenderkonkurranse World Class gikk av stabelen i Madrid 29. mai. Dermed får hun muligheten til å gjenta seieren i den internasjonale finalen i World Class Bartender of the Year.

Etter to dager med kreativ drinkmiksing fra 26 av Europas beste bartendere ble det til slutt klart at Monica var en av 13 finalister fra Vest-Europa som gikk videre.

– Det er helt utrolig. Jeg er ekstremt stolt over å få muligheten til å representere Norge i den globale finalen. Det er flott å få en anerkjennelse som dette og å konkurrere mot de beste bartenderne fra Europa. Dette er nok et av høydepunktene i karrieren min så langt, sier Berg i en pressemelding.

LES OGSÅ: Norges håp i World Class

Alexandre Ruas fra Bristol Bar i Oslo fikk også veldig gode tilbakemeldinger fra dommerne. Det var imidlertid bare plass til en av de norske deltakerne i den globale finalen.

– Årets konkurranse overgikk våre allerede høye forventninger. Deltakerne har vist en eksepsjonell standard innen bartender kunnskaper, drinkmiksing og nytenkning. Monica utmerket seg spesielt med sine oppfinnsomme og unike drinker som hun serverte med en stor grad av profesjonalitet. Jeg ser frem til å møte henne igjen under den globale finalen, sier Global World Class-ambassadør og jurymedlem Spike Marchant.

De 13 europeiske finalistene vil møte kolleger fra andre deler av verden til finale på et cruiseskip i Middelhavet i begynnelsen av juli. Her vil femti deltakere kjempe om tittelen Diageo Reserve World Class Bartender of the Year 2013.

Diageo World Class ble lansert i 2009 og er i dag verdens største og mest anerkjente bartenderkonkurranse. Hittil har over 100 000 cocktails blitt mikset og 15 000 bartendere fra 50 land blitt opplærts gjennom konkurransen som holdes for femte året i rad.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her