Vant delfinalen i World Class

Vant delfinalen i World Class

Monica Berg er klar for den internasjonale finalen i Bartender of the Year.
03 Juni 2013 - 01:00

Monica Berg fra Aqua Vitae bar i Oslo kvagikk helt til topps da den vesteuropeiske delfinalen i Diageos bartenderkonkurranse World Class gikk av stabelen i Madrid 29. mai. Dermed får hun muligheten til å gjenta seieren i den internasjonale finalen i World Class Bartender of the Year.

Etter to dager med kreativ drinkmiksing fra 26 av Europas beste bartendere ble det til slutt klart at Monica var en av 13 finalister fra Vest-Europa som gikk videre.

– Det er helt utrolig. Jeg er ekstremt stolt over å få muligheten til å representere Norge i den globale finalen. Det er flott å få en anerkjennelse som dette og å konkurrere mot de beste bartenderne fra Europa. Dette er nok et av høydepunktene i karrieren min så langt, sier Berg i en pressemelding.

LES OGSÅ: Norges håp i World Class

Alexandre Ruas fra Bristol Bar i Oslo fikk også veldig gode tilbakemeldinger fra dommerne. Det var imidlertid bare plass til en av de norske deltakerne i den globale finalen.

– Årets konkurranse overgikk våre allerede høye forventninger. Deltakerne har vist en eksepsjonell standard innen bartender kunnskaper, drinkmiksing og nytenkning. Monica utmerket seg spesielt med sine oppfinnsomme og unike drinker som hun serverte med en stor grad av profesjonalitet. Jeg ser frem til å møte henne igjen under den globale finalen, sier Global World Class-ambassadør og jurymedlem Spike Marchant.

De 13 europeiske finalistene vil møte kolleger fra andre deler av verden til finale på et cruiseskip i Middelhavet i begynnelsen av juli. Her vil femti deltakere kjempe om tittelen Diageo Reserve World Class Bartender of the Year 2013.

Diageo World Class ble lansert i 2009 og er i dag verdens største og mest anerkjente bartenderkonkurranse. Hittil har over 100 000 cocktails blitt mikset og 15 000 bartendere fra 50 land blitt opplærts gjennom konkurransen som holdes for femte året i rad.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her