Drikke
Varsler søksmål om inndragning av skjenkeløyve

Varsler søksmål om inndragning av skjenkeløyve

Det toppet seg for ledelsen av utestedet Hall Toll da de mottok varsel om inndragning av skjenkebevillingen.
Aase E. Jacobsen
17 September 2014 - 16:14

Daglig leder ved Hall Toll, Lavrans Gjønnes, mener beslutningen er tatt på feil grunnlag, melder www.rogalandsavis.no. Nå er Gjønnes villig til å teste beslutningen i retten.

Rammer hardt

Det er det mye omtalte prikksystemet som benyttes av Stavanger kommune overfor byens skjenkesteder som vekker harme blant byens serveringssteder.

Flere har i senere tid uttrykt stor misnøye, og mange har påpekt at prikksystemet ikke fungerer som tiltenkt. Serveringsstedene Cementen og Champ har allerede fått sin skjenkebevilling inndratt på grunn av prikkbelastning.

I mars fikk Hall Toll et brev om at bevillingen for andre etasje vil bli inndratt i tre uker. Årsaken er at skjenkekontrollørene hadde notert ned for mange prikker. Noe som provoserer daglig leder sterkt:

– Vi føler oss mildt sagt urimelig hardt straffet. Hvis skjenkekontrollørene og politikerne i Stavanger kommune tolker regelverket riktig vil det være umulig å drive et utested i Stavanger, sier Gjønnes til Rogalands Avis.

Feiltolker lovverket

Gjønnes får støtte av styreleder Trond Jacobsen som er villig til å gå rettens vei.

– Det som er helt sikkert er at dette vedtaket i første omgang vil bli klaget inn til fylkesmannen. Hvis de er av samme oppfatning som Stavanger kommune, er vi innstilt på å ta dette vedtaket til retten, sier Jacobsen til RA.

Dersom de vedtaket blir stående vil Gjønnes og Jacobsen måtte vurdere å stenge Hall Toll.

Deres advokat, Ann Mari Risvoll Winterhus-Fjeld i Deloitte mener kommunen feiltolker lovverket. Grunnlaget var en rapport som førte til at stedet hadde fått prikker, som følge av at fire åpenbart berusede personer hadde oppholdt seg i lokalene under en kontroll i desember.

– I den rapporten står det at skjenkekontrolløren hadde oppdaget disse personene før vaktene på Hall Toll, sier Winterhus-Fjeld til Rogalands Avis.

Advokaten viser til at det ikke finnes noen hjemmel i alkoholforskriften som tilsier at skjenkekontrolløren kan dele ut prikker selv om de oppdager åpenbart berusede personer i lokalet før vaktholdet.

Oppfylte kravene

Det som i realiteten skjedde da Hall Toll fikk de ubehagelige prikkene, var at fire åpenbart berusede personer ble geleidet ut av lokalene av stedets vakter i påsyn av skjenkekontrolløren.

– Rapporten viser at kontrolløren observerte at vaktene fjernet fire mennesker fra lokalet. Det er lagt til at responstiden var på henholdsvis null, tre, fem og syv minutter. Etter mitt skjønn er denne reaksjonstiden i kategorien meget rask. Pliktene til Hall Toll ble ved disse tilfellene oppfylt til punkt og prikke, sier Winterhus-Fjeld.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her