Velfortjent honnør til Hellstrøm

Knapt noen nordmann fortjener Frankrikes høyeste orden, Æreslegionen, mer enn Eyvind Hellstrøm.

Eyvind Hellstrøm er uten tvil Norges aller mest profilerte og meningsytrende kokk og det gjennom 25 år. Så lenge siden er det nemlig at Bagatelle kom under hans strenge regime, og som har skaffet restauranten to stjerner i Michelin-guiden siden 1993. Noe restauranten var alene om i Norden i lang tid.

Så regner da også Michelin-guiden Hellstrøm som den beste kokken i vår del av Europa.

Tildelingen av Frankrikes høyeste orden, Æreslegionen, kunne derfor ikke kommet på et mer passende tidspunkt.

Et kvart århundre med utrettelig innsats for den gode smak, er beundringsverdig, spesielt i et land som Norge hvor matkulturen har vært så vanstelt helt frem til det siste tiåret.

Derfor er det en seier, første og fremst for Hellstrøm og hans kolleger i den norske Bocuse d'Or-organisasjonen, at den europeiske uttakingen til neste kokke-VM, Bocuse d'Or Europa, legges til Stavanger 1. og 2. juli neste år.

Hellstrøms "avleggere" er gjennom disse årene blitt mange, og de sørger for å spre det gode budskapet i stadig flere av landets restauranter. Alle tidligere kolleger i tillegg til familie, venner og presse var til stede da "sjefen" ble hyllet i den franske ambassadørresidensen den 10. oktober.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen