Velfortjent honnør til Hellstrøm

Knapt noen nordmann fortjener Frankrikes høyeste orden, Æreslegionen, mer enn Eyvind Hellstrøm.
Aase E. Jacobsen
11 Oktober 2007 - 18:24

Eyvind Hellstrøm er uten tvil Norges aller mest profilerte og meningsytrende kokk og det gjennom 25 år. Så lenge siden er det nemlig at Bagatelle kom under hans strenge regime, og som har skaffet restauranten to stjerner i Michelin-guiden siden 1993. Noe restauranten var alene om i Norden i lang tid.

Så regner da også Michelin-guiden Hellstrøm som den beste kokken i vår del av Europa.

Tildelingen av Frankrikes høyeste orden, Æreslegionen, kunne derfor ikke kommet på et mer passende tidspunkt.

Et kvart århundre med utrettelig innsats for den gode smak, er beundringsverdig, spesielt i et land som Norge hvor matkulturen har vært så vanstelt helt frem til det siste tiåret.

Derfor er det en seier, første og fremst for Hellstrøm og hans kolleger i den norske Bocuse d'Or-organisasjonen, at den europeiske uttakingen til neste kokke-VM, Bocuse d'Or Europa, legges til Stavanger 1. og 2. juli neste år.

Hellstrøms "avleggere" er gjennom disse årene blitt mange, og de sørger for å spre det gode budskapet i stadig flere av landets restauranter. Alle tidligere kolleger i tillegg til familie, venner og presse var til stede da "sjefen" ble hyllet i den franske ambassadørresidensen den 10. oktober.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her