Velger bort brød til frokost

Velger bort brød til frokost

Ikke bare er matpakka truet, nå vil ikke de unge ha brødskiver til frokost heller.

Det er en ny Norstat-undersøkelse som viser denne utviklingen. Kun to av ti har brødmat som en del av sin daglige frokostvane. Men frokosten er ikke truet. Sju av ti nordmenn spiser dagens første måltid.

Likevel er norske frokostvaner i endring. Særlig blant de unge. Og det er helt andre ting enn brødskiver som frister. Mens hele seks av ti over 50 år spiser brød til frokost hver dag, gjør kun to av ti unge under 25 år det samme.

- Spennende trend, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke i Nordens største hotellkjede, Scandic som legger stor vekt på frokosttilbudet. I forrige uke lanserte for øvrig hotellkjeden en ny frokost hvor den nye trenden er tatt hensyn til.

Frukt og bær eller egg og bacon

Mario Prinz (23) er kjøkkensjef på Scandic Vulkan i Oslo og kan tydelig se trenden blant frokostspiserne på sitt hotell.

- Stadig flere får øynene opp for alternativer til brødskivene, og vi ser spesielt stor etterspørsel etter frukt og bær toppet med yoghurt, samt smoothie og den tradisjonelle egg og bacon-kombinasjonen mange unner seg når de bor på hotell, sier Prinz.

Han mener trendene fra hotellbuffeten gir et godt bilde av den fallende brødtrenden, fordi den viser hva nordmenn velger til frokost når de ikke tar hensyn til hva de ellers har tid eller råd til.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen