Vellagret til godpris

Både den etablerte og den potensielle Bordeaux-fansen bør kjenne sin besøkelsestid når polets spesialbutikker legger ut sine månedlige godbiter for salg.
Aase E. Jacobsen
05 November 2009 - 10:46

Hver første torsdag i måneden øker utvalget av ekstra gode viner på spesialbutikkene Briskeby i Oslo og Valkendorfsgate i Bergen. I november er det Bordeaux som står for tur, og det er mye godt og vellagret til innimellom svært gunstige priser.

Vellykket klassisk
Blant annet noe som passer for absolutt alle lommebøker, nemlig magnumflasker av Ch. Bonnet Réserve 1988 til latterlige 245 kroner! Selv om det er svært moden og noe lett vin, har den mye god moden bordeauxkarakter å by på. Dessuten er den et vellykket uttrykk for et såkalt petit chateau i en stor klassisk årgang. En veldig tiltalende vin som passer til svine- eller lammefilet med sjysaus (84 p).

Av andre godsaker kan nevnes Marquis-de-Terme 1986 til kroner 673 (90 p), Ducru-Beaucaillou 1983, kr 1179 og Lynch-Bages 1989, kr 1758 som begge skårer 92 poeng. Det gjør også Pichon-Longueville Lalande 1986 til kr 1099.

Sikre kilder
Sist men ikke minst den fantastiske hvite bordeauxen La Louviere 1995 til kroner 256 (92 p). Den har en stor fremtid foran seg!

Men den må du altså til Bergen for å få tak i. For disse vinene kan ikke bestilles. Du må møte opp på de respektive polene. Alle vinene kommer fra kilder som i følge Vinmonopolet er sikre, enten direkte fra slottene eller fra private samlinger hvor vinene har tilbrakt tiden uforstyrret før de ble hentet til Norge. Vellagret vin kan som all annen vin ha feil, på grunn av kork eller annet, og du har full returrett også for disse vinene.

OBS!
De rimeligste vinene i novembers nyhetsslipp på Briskeby og Valkendorf solgte ut nokså raskt etter at butikkene åpnet kl 10.00 første salgsdag. De vil imidlertid komme tilbake i butikkene i de samme og også andre årganger innenfor en tidshorisont på 2-3 uker.
 
Her kan du lese oversiktene på nett:

Her kan du laste ned oversiktene i Excel-format:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her