Vellagret til godpris

Både den etablerte og den potensielle Bordeaux-fansen bør kjenne sin besøkelsestid når polets spesialbutikker legger ut sine månedlige godbiter for salg.

Hver første torsdag i måneden øker utvalget av ekstra gode viner på spesialbutikkene Briskeby i Oslo og Valkendorfsgate i Bergen. I november er det Bordeaux som står for tur, og det er mye godt og vellagret til innimellom svært gunstige priser.

Vellykket klassisk
Blant annet noe som passer for absolutt alle lommebøker, nemlig magnumflasker av Ch. Bonnet Réserve 1988 til latterlige 245 kroner! Selv om det er svært moden og noe lett vin, har den mye god moden bordeauxkarakter å by på. Dessuten er den et vellykket uttrykk for et såkalt petit chateau i en stor klassisk årgang. En veldig tiltalende vin som passer til svine- eller lammefilet med sjysaus (84 p).

Av andre godsaker kan nevnes Marquis-de-Terme 1986 til kroner 673 (90 p), Ducru-Beaucaillou 1983, kr 1179 og Lynch-Bages 1989, kr 1758 som begge skårer 92 poeng. Det gjør også Pichon-Longueville Lalande 1986 til kr 1099.

Sikre kilder
Sist men ikke minst den fantastiske hvite bordeauxen La Louviere 1995 til kroner 256 (92 p). Den har en stor fremtid foran seg!

Men den må du altså til Bergen for å få tak i. For disse vinene kan ikke bestilles. Du må møte opp på de respektive polene. Alle vinene kommer fra kilder som i følge Vinmonopolet er sikre, enten direkte fra slottene eller fra private samlinger hvor vinene har tilbrakt tiden uforstyrret før de ble hentet til Norge. Vellagret vin kan som all annen vin ha feil, på grunn av kork eller annet, og du har full returrett også for disse vinene.

OBS!
De rimeligste vinene i novembers nyhetsslipp på Briskeby og Valkendorf solgte ut nokså raskt etter at butikkene åpnet kl 10.00 første salgsdag. De vil imidlertid komme tilbake i butikkene i de samme og også andre årganger innenfor en tidshorisont på 2-3 uker.
 
Her kan du lese oversiktene på nett:

Her kan du laste ned oversiktene i Excel-format:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen