Vellagret til godpris

Både den etablerte og den potensielle Bordeaux-fansen bør kjenne sin besøkelsestid når polets spesialbutikker legger ut sine månedlige godbiter for salg.
Aase E. Jacobsen
05 November 2009 - 11:46

Hver første torsdag i måneden øker utvalget av ekstra gode viner på spesialbutikkene Briskeby i Oslo og Valkendorfsgate i Bergen. I november er det Bordeaux som står for tur, og det er mye godt og vellagret til innimellom svært gunstige priser.

Vellykket klassisk
Blant annet noe som passer for absolutt alle lommebøker, nemlig magnumflasker av Ch. Bonnet Réserve 1988 til latterlige 245 kroner! Selv om det er svært moden og noe lett vin, har den mye god moden bordeauxkarakter å by på. Dessuten er den et vellykket uttrykk for et såkalt petit chateau i en stor klassisk årgang. En veldig tiltalende vin som passer til svine- eller lammefilet med sjysaus (84 p).

Av andre godsaker kan nevnes Marquis-de-Terme 1986 til kroner 673 (90 p), Ducru-Beaucaillou 1983, kr 1179 og Lynch-Bages 1989, kr 1758 som begge skårer 92 poeng. Det gjør også Pichon-Longueville Lalande 1986 til kr 1099.

Sikre kilder
Sist men ikke minst den fantastiske hvite bordeauxen La Louviere 1995 til kroner 256 (92 p). Den har en stor fremtid foran seg!

Men den må du altså til Bergen for å få tak i. For disse vinene kan ikke bestilles. Du må møte opp på de respektive polene. Alle vinene kommer fra kilder som i følge Vinmonopolet er sikre, enten direkte fra slottene eller fra private samlinger hvor vinene har tilbrakt tiden uforstyrret før de ble hentet til Norge. Vellagret vin kan som all annen vin ha feil, på grunn av kork eller annet, og du har full returrett også for disse vinene.

OBS!
De rimeligste vinene i novembers nyhetsslipp på Briskeby og Valkendorf solgte ut nokså raskt etter at butikkene åpnet kl 10.00 første salgsdag. De vil imidlertid komme tilbake i butikkene i de samme og også andre årganger innenfor en tidshorisont på 2-3 uker.
 
Her kan du lese oversiktene på nett:

Her kan du laste ned oversiktene i Excel-format:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her