Vellykket fornyelse

Same shit new wrapping gjelder ikke for denne klassiske portugisiske vinen. For selv om det tilsynelatende bare er emballasjen som er modernisert, er innholdet bedre enn forrige årgang.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

J.P. Garrafeira Private Selection 2007 (7006) er en veldig tiltalende rødvin med stor mykhet og samtidig fin friskhet, kjøttfullt bærpreg og et balansert innslag av eik. En veldig god partner til søndagssteika, enten av svin eller lam, men også en gryte, eller når du bare har lyst på et glass rødvin.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Mest utbredte drue
Ansiktsløftningen vinen har vært gjennom er rent utseendemessig. For den tilhører fortsatt det tradisjonelle Portugal, rent vinmessig i alle fall. Druemiksen er 100 prosent periquita, som i vinen med samme navn, eller castelão som den også kalles. Og som er viktigste drue for DOC'et Palmela som ligger på Sétubal-halvøya.

Vår vin henter sine druer fra gamle vinstokker i det typiske sandholdige jordsmonnet i Palmela. Denne kombinasjonen sørger for å bringe frem det beste i druen som for øvrig er Portugals mest utbredte drue og derfor ikke alltid er like god som vår vin. Når castelão som i dette tilfellet gis en tradisjonell behandling, med lang fatmodning og enda lenger flaskemodning, oppnås en umiskjennelig portugisisk karakter.

Trofast mot tradisjonen
En vinstil som den mer kjente Periquita ikke lenger representerer, siden denne vinen har gjennomgått en stilvridning i en noe mer kommersiell og lettdrikkelig retning. Noe som har fjernet den fra det etablerte uttrykket til periquitadruen. Men JP er altså fortsatt trofast mot tradisjonen. Og er et velkomment innslag i vintilbudet under hundre kroner som preges av mye ganske så like viner.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

J.P. Garrafeira Private Selection 2007

Produsent:
J. P. Vinhos
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Setúbal
Pris:
106,90 kr
Varenummer:
7006
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen