Drikke
Venter kraftig vekst for årets Bryggeribråk
Foto: (June Grodatter R. Tryggvason)

Venter kraftig vekst for årets Bryggeribråk

Den fjerde runden av Bryggeribråk er i gang og bråksjef Hans Tryggvason på Håndverkerstuene venter kraftig vekst i antall gjester.
Aase E. Jacobsen
24 Februar 2017 - 17:47

Årets Bryggeribråk har hatt sin første kamp. Aass Bryggeri/Pilotbryggeriet møtte Bryggerhuset Veholt og drammensbryggeriet gikk seirende ut med sine ølforslag til hovedrrett og dessert.

I Bryggeribråk handler det om å være den som er dyktigst på å matche øl og mat. Og det er gjestene som er juryen. Bryggeriet som får flest stemmer for sine forslag til de respektive rettene, går av med seieren og dermed videre til neste runde.

Konkurransen er nå inne i sitt fjerde år, og initiativtaker Hans Tryggvason, øl- og vinsommelier og til daglig ansvarlig for F & B-skolen i Thon-gruppen, forventer god vekst i antall betalende gjester i år. Siden starten i 2014 er det snakk om mer enn firedobling.

Til sammen 26 bryggerier, 20 norske og resten fra resten av Norden, skal møtes til 25 kamper som alle finner sted på Håndverkerstuene i Oslo. Foreløpig er de innledende rundene hvor bare norske bryggerier deltar, klare. Hver mandag til og med 1. mai (med unntak av 1. påskedag) møtes to bryggerier.

Gard Karlsnes, Aass Bryggeri/Pilotbryggeriet vant over Jan Halvor Fjeld, Bryggerhuset Veholt i første runde. Foto: Endre Jansen

 

Neste «bråk» er førstkommende mandag og da er det 7 Fjell mot Austmann. Menyen for de to første rundene er laget av Jonas Melin, kjøkkensjef i Resthon.

Se menyene og les mer om konkurransen her

For de andre rundene er det kjøkkensjefer utenfor Thon-gruppen som er invitert inn for å lage den tre retters menyen. Som Morten Bækkan fra Nord & Natt, Svein Mange Lægran fra Cafe Christiania, Hector Guardia fra Rent Mel og tidligere Bocuse-vinner Terje Ness.

En annen viktig endring som øker spenningen er at ølene til den siste retten serveres blindt. – Det er ikke til å unngå at mange stemmer med hjertet, men på denne måten reduseres muligheten til at valget er helt subjektivt, mener Tryggvason som understreker at selv om det er blodig alvor for bryggeriene er det først og fremst underholdning og gode mat- og ølopplevelser det handler om for gjestene.

I åttendedelsfinalene deltar 10 norske og seks nordiske bryggerier, så går det i ett med kvartfinaler og semifinaler, dog med en pause i juli. Finalen holdes i oktober.

Les mer om tidligere Bryggeribråk

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her