BRANSJE: Verdens beste kokk til Mosjøen
Bransje

Verdens beste kokk til Mosjøen

Mosjøen Videregående Skole har invitert kremen av Nordens kokker, deriblant Rene Redzepi, til seminar om arktiske råvarer.

Det er et imponerende program prosjektleder Per Teodor Tørrisen for ArktiskMat på Mosjøen Videregående Skole, har stablet på bena helgen 18.-20. september.

Både Rene Redzepi fra Noma, Gunnar Karl Gislason fra Dill i Reykjavik og færøyske tv-kokken Gutti Winther deler sine erfaringer. Det gjør også representanter for både Fäviken utenfor Åre og Credo i Trondheim. Det blir også workshop om sel – en dårlig utnyttet ressurs. Mange kokkers venn, Roderick Sloan, forteller om hvilke skatter som befinner seg under havflaten og som han gladelig dykker etter.

ArktiskMat er en videreføring av Arktisk Matfestival som er blitt arrangert to ganger før. Nå er det Mosjøen Videregående skole som har tatt med seg elementer derifra og inn i prosjektet som kalles ArktiskMat, forteller Per Teodor Tørrisen.

Han planlegger at dette skal bli et årlig arrangement. Han har i år fått med seg MAD, Arctic Caviar, Restaurant Fäviken, Leif Fontaine, Gutti Winther og Restaurant Dill som samarbeidspartnere.

Pris per seminar ligger på 2-500 kroner.

Les alt om de ulike programpostene her

Bildene er fra fjorårets Arktisk Matfestival i Mosjøen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen