Bransje
Verdens beste kokk til Mosjøen

Verdens beste kokk til Mosjøen

Mosjøen Videregående Skole har invitert kremen av Nordens kokker, deriblant Rene Redzepi, til seminar om arktiske råvarer.
Aase E. Jacobsen
31 August 2015 - 20:38

Det er et imponerende program prosjektleder Per Teodor Tørrisen for ArktiskMat på Mosjøen Videregående Skole, har stablet på bena helgen 18.-20. september.

Både Rene Redzepi fra Noma, Gunnar Karl Gislason fra Dill i Reykjavik og færøyske tv-kokken Gutti Winther deler sine erfaringer. Det gjør også representanter for både Fäviken utenfor Åre og Credo i Trondheim. Det blir også workshop om sel – en dårlig utnyttet ressurs. Mange kokkers venn, Roderick Sloan, forteller om hvilke skatter som befinner seg under havflaten og som han gladelig dykker etter.

ArktiskMat er en videreføring av Arktisk Matfestival som er blitt arrangert to ganger før. Nå er det Mosjøen Videregående skole som har tatt med seg elementer derifra og inn i prosjektet som kalles ArktiskMat, forteller Per Teodor Tørrisen.

Han planlegger at dette skal bli et årlig arrangement. Han har i år fått med seg MAD, Arctic Caviar, Restaurant Fäviken, Leif Fontaine, Gutti Winther og Restaurant Dill som samarbeidspartnere.

Pris per seminar ligger på 2-500 kroner.

Les alt om de ulike programpostene her

Bildene er fra fjorårets Arktisk Matfestival i Mosjøen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her