Verdenstopper til Tromsø

Eivind Hellstrøm er med når 115 av verdens beste kokker kommer til Tromsø i midten av april.
Redaksjonen
27 Mars 2007 - 15:00

Det er en en tredagers sjømatreise langs kysten som står på programmet.
 
- Når restaurantnettverket Relais Gourmands legger sitt årlige fagseminar til Norge sier det mye om posisjonen Norge har som sjømatnasjon. Kokkene tilhører verdens absolutte toppsjikt og setter standarden for tusenvis av restaurant- og hotellkjøkken verden rundt. Nå har vi en unik mulighet til å vise dem hva Norge kan by på av mat fra havet, natur og opplevelser, sier påtroppende markedsdirektør i Eksportutvalget for fisk, Merete Kristiansen i en pressemelding.

200 stjerner
Mandag 16. april lander kokkene i ishavsbyen. Eksportutvalget for fisk og Hurtigruten Group skal sørge for at kokkene fra restaurantene i nettverket med tilsammen 200 stjerner i Guide Michelin får et varig inntrykk av norsk sjømat.
Vakker sjøreise
- Norske mesterkokker, ledet av Bagatelle-sjef Eyvind Hellstrøm vil gå om bord i Kirkenes og benytte de to dagene det tar til Tromsø sammen med våre folk som en forberedelse for å lage fantastisk norsk sjømat, forteller en stolt produktutviklingssjef i Hurtigruten, Vebjørn Jacobsen.

- For oss er dette en fantastisk mulighet til å få fram den uslåelige kombinasjonen sjømat og reiseliv. Våre gjester, uansett om det er stjernekokker eller turister, forventer topp produkter hos oss og da er norsk sjømat et viktig element, forteller Jacobsen.

Fantastisk
- Norge er blitt kjent internasjonalt for gode prestasjoner på kokkesiden. Vi har flere verdensmestere i kokkekunst. Men ikke minst er Norge kjent ute i verden for fantastiske sjømatprodukter. Dette skaper en nysgjerrighet blant kokker ute i verden. De ønsker å komme hit for å bli inspirert og for å lære mer. Dette gir store muligheter for norsk sjømat. Gjennom å gi kokkene fra Relais Gourmands en sterk opplevelse med norsk natur og norsk sjømat vil nye sjømat- og reiselivsprodukter finne nye veier ut i verden, sier Eyvind Hellstrøm fra Bagatelle.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her