Vi drakk 75 millioner liter flaskevann i fjor

Mens 52 prosent av kvinnene i en landsomfattende undersøkelse, er enige i at de føler økt velvære av å drikke vann, føler 38 prosent av mennene det på samme måte. Vannet vi drikker må være rent .Det er langt viktigere for oss enn at vannet kommer fra en n
Redaksjonen
03 Mars 2001 - 14:36

I løpet av 2000 drakk nordmenn til sammen 75 millioner liter flaskevann, og alt tyder på at konsumet vil fortsette å øke fra fjorårets rekordnivå. Det er særlig i Oslo og Akershus at flaskevann er i ferd med å bli oppfattet som en vanlig dagligvare. Det viser en ny landsrepresentativ undersøkelse Norsk Gallup har gjennomført på oppdrag fra Coca-Cola Norge. Totalt 482 kvinner og menn i aldersgruppen 20 til 49 år har deltatt i undersøkelsen.

Ikke vanlig dagligvare - ennå Selv om nordmenn har endret sine mat- og drikkevaner i mer kontinental retning de senere årene, ligger vi langt etter i konsum av flaskevann pr innbygger, og flaskevann regnes fremdeles ikke helt som en vanlig dagligvare. 27 prosent av de spurte er enige i at flaskevann er dagligvare på lik linje med juice, mens 41 prosent er helt uenig.

I Oslo og Akershus tenker folk litt annerledes enn det landsgjennomsnittet gjør. En tredjedel fra hovedstaden og området rundt mener flaskevann er en helt vanlig dagligvare. Andelen som sier seg helt uenig (32 prosent) er heller ikke like stor som for landet for øvrig. Folk fra Sør- og Vestlandet er mest uenige i at flaskevann hører hjemme i handlekurven til daglig. Likevel tror 24 prosent av de spurte innenfor samme område at de kommer til å kjøpe mer flaskevann i fremtiden. Det samme tror 28 prosent av de spurte fra Oslo og Akershus.

- I første omgang kan det virke som om det er en liten andel som mener vann er en vanlig dagligvare, men vi skal bare få år tilbake før holdningen var en helt annen enn den som er avdekket i undersøkelsen, sier informasjonssjef Øystein Bonvik i Coca-Cola Norge.

Rent er viktigst At vannet vi drikker er rent, opptar de aller fleste, men vi er ikke lenger overbevist om at vannet i springen er fritt for bakterier, rester av jern fra rør og annen forurensning. Bare 23 prosent mener at vannet de får i kjøkkenkranen er veldig rent, mens 59 prosent mener springvannet er ganske rent. At vannets renhet er det viktigste understrekes av at det er langt viktigere at vannet er rent enn at det kommer fra en naturlig kilde. 84 prosent sier det viktigste for dem er at vannet er rent stilt opp mot betydningen av at vannet kommer fra en naturlig kilde.

- Rent nok, er ikke godt nok for mange. Vi merker at folk kjøper vann fordi de vil ha en garanti for at det de drikker ikke inneholder bakterier og annen forurensning. Dessuten synes mange at renset vann har en mer behagelig smak. Det viser også mottagelsen som Coca-Colas egen merkevare innenfor vannsegmentet, BonAqua har fått i det norske markedet, sier Bonvik.

45 prosent av de spurte drikker vann fordi det øker følelsen av velvære. Det er spesielt kvinner som synes vann har den effekten. Mens 52 prosent av kvinnene er enig i utsagnet, er prosentandelen 38 for menn.

Vil bytte ut kaffe og te Over 62 prosent av oss mener vi burde erstatte noen kopper kaffe eller te om dagen med et glass vann. Oppfatningen er mest utbredt blant de eldste deltakerne i undersøkelsen. I aldersgruppen mellom 40 og 49 år mener 67 prosent at de drikker for mye kaffe og te og at de burde erstatte noen kopper med vann. Det er 53 prosent i aldersgruppen 20-29 år som mener det samme.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her