Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 7. juni

Vi feirer sommeren med en fantastisk Winemakers Dinner i herlige omgivelser på Strand Restaurant i Bærum

Vi feirer sommeren med en fantastisk Winemakers Dinner i herlige omgivelser på Strand Restaurant i Bærum

Gjennom en spesialkomponert fem-retters meny satt sammen av de eminente kokkene på Strand Restaurant skal vi smake hele åtte herlige viner fra Soave.
06 Juli 2016 - 08:11

Denne sommerkvelden er det Sisto Tessari fra La Cappuccina som skal vise frem sine flotte viner fra Soave, Veneto.

Pionerer i økologisk jordbruk siden 1985 

Sisto Tessari.

La Cappuccina har vært i Tessari familiens eie og drift siden 1890. Vingården drives i dag av Sisto Tessari, som er vinmaker, og hans to søsken. De er betraktet som en av de ledende produsentene av økologisk vin i Italia siden de allerede i 1985 la om produksjonen for å, som de selv sier, kunne levere mer naturlige produkter med stor respekt for jordsmonn og miljø.

Sisto vil lære oss mer om hver enkelt vin og ikke minst forklare hvorfor de er som skapt til denne kveldens spennende meny.

Se hele menyen og vinene du får smake 

 

Strand Restaurant

 

Tom Victor Gausdal.

Det ærverdige Strandhuset i Bærum har huset restaurantdrift siden 1924. Siden 2010 har den flotte restauranten blitt drevet av kokkene Tom Victor Gausdal og Stian Floer, kjente navn for de fleste som interesserer seg for mat i Norge. Denne kvelden vil vi bli plassert i den ærverdige Ballsalen hvor det dyktige kjøkkenet på Strand har satt en meny basert på rene, naturlige og ekte råvarer i sesong til vinene fra La Cappuccina. 

Gå ikke glipp av denne fantastiske mat -og vinopplevelsen! Her gjelder det å være raskt ute, det blir fort utsolgt!

Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig sommeraften.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her