Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 7. juni

Vi feirer sommeren med en fantastisk Winemakers Dinner i herlige omgivelser på Strand Restaurant i Bærum

Vi feirer sommeren med en fantastisk Winemakers Dinner i herlige omgivelser på Strand Restaurant i Bærum

Gjennom en spesialkomponert fem-retters meny satt sammen av de eminente kokkene på Strand Restaurant skal vi smake hele åtte herlige viner fra Soave.
06 Juli 2016 - 08:11

Denne sommerkvelden er det Sisto Tessari fra La Cappuccina som skal vise frem sine flotte viner fra Soave, Veneto.

Pionerer i økologisk jordbruk siden 1985 

Sisto Tessari.

La Cappuccina har vært i Tessari familiens eie og drift siden 1890. Vingården drives i dag av Sisto Tessari, som er vinmaker, og hans to søsken. De er betraktet som en av de ledende produsentene av økologisk vin i Italia siden de allerede i 1985 la om produksjonen for å, som de selv sier, kunne levere mer naturlige produkter med stor respekt for jordsmonn og miljø.

Sisto vil lære oss mer om hver enkelt vin og ikke minst forklare hvorfor de er som skapt til denne kveldens spennende meny.

Se hele menyen og vinene du får smake 

 

Strand Restaurant

 

Tom Victor Gausdal.

Det ærverdige Strandhuset i Bærum har huset restaurantdrift siden 1924. Siden 2010 har den flotte restauranten blitt drevet av kokkene Tom Victor Gausdal og Stian Floer, kjente navn for de fleste som interesserer seg for mat i Norge. Denne kvelden vil vi bli plassert i den ærverdige Ballsalen hvor det dyktige kjøkkenet på Strand har satt en meny basert på rene, naturlige og ekte råvarer i sesong til vinene fra La Cappuccina. 

Gå ikke glipp av denne fantastiske mat -og vinopplevelsen! Her gjelder det å være raskt ute, det blir fort utsolgt!

Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig sommeraften.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her