Vil ha strengere krav til sushikokker

Vil ha strengere krav til sushikokker

– Er man flink til å fylle ut skjemaene, så er det lett å unngå grundige kontroller.
16 Juni 2013 - 17:08

– Når så mange restauranter får påpakning gang etter gang, så har ikke Mattilsynet strammet bra nok inn, sier Terje Burum til osloby.no.

Han er i dag leder for sushiavdelingen hos Sodexho AS, men begynte å selge sushi i Oslo allerede i 1996. Han har også arbeidet med sushi i både Japan og Thailand.

Nå reagerer Burum på avsløringene om dårlig renhold og dårlige råvarer blant Oslos shushisteder. Burum mener det er for enkelt å åpne en sushirestaurant.

LES OGSÅ: Tre sushirestauranter stengt på dagen

– Man må kunne faget og vite hva man driver med. Jeg har hørt om folk som har åpnet sushibar uten å ha tatt i en fisk en gang, sier han.

– Er man flink til å fylle ut skjemaene, så er det lett å unngå grundige kontroller.

Burum mener etterlyser flere krav og hyppigere kontroller - kanskje til og med betalt av bransjen.

Mattilsynet er ikke uenig i at det er litt for enkelt å selge sushi i Oslo.

– Vi kunne også ønsket oss formelle kompetansekrav til personer som skal starte sushirestaurant, sier Marit Kolle, seksjonssjef for Mattilsynets distriktskontor i Oslo til osloby.no.

Terje Burum tror ikke sushistedene egentlig er verre enn andre restauranter.

– Men sushi er mer sårbart fordi det er et høyrisikoprodukt. Så lenge det er lagd av en faglært, burde det ikke være det, sier Burum.

– Det jeg personlig legger merke til, er bruk av engangshansker. Det er bra så lenge det er brukt riktig. Men jeg ser at folk bruker hansker, tar på kassaapparatet og så lager mat. Da er hansker nesten større bakteriebomber enn fingre. Personlig spiser jeg ikke sushi på steder der de bruker engangshansker.

LES OGSÅ: Spiste sushi for 600 millioner

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her