Vil ha strengere krav til sushikokker

Vil ha strengere krav til sushikokker

– Er man flink til å fylle ut skjemaene, så er det lett å unngå grundige kontroller.
16 Juni 2013 - 17:08

– Når så mange restauranter får påpakning gang etter gang, så har ikke Mattilsynet strammet bra nok inn, sier Terje Burum til osloby.no.

Han er i dag leder for sushiavdelingen hos Sodexho AS, men begynte å selge sushi i Oslo allerede i 1996. Han har også arbeidet med sushi i både Japan og Thailand.

Nå reagerer Burum på avsløringene om dårlig renhold og dårlige råvarer blant Oslos shushisteder. Burum mener det er for enkelt å åpne en sushirestaurant.

LES OGSÅ: Tre sushirestauranter stengt på dagen

– Man må kunne faget og vite hva man driver med. Jeg har hørt om folk som har åpnet sushibar uten å ha tatt i en fisk en gang, sier han.

– Er man flink til å fylle ut skjemaene, så er det lett å unngå grundige kontroller.

Burum mener etterlyser flere krav og hyppigere kontroller - kanskje til og med betalt av bransjen.

Mattilsynet er ikke uenig i at det er litt for enkelt å selge sushi i Oslo.

– Vi kunne også ønsket oss formelle kompetansekrav til personer som skal starte sushirestaurant, sier Marit Kolle, seksjonssjef for Mattilsynets distriktskontor i Oslo til osloby.no.

Terje Burum tror ikke sushistedene egentlig er verre enn andre restauranter.

– Men sushi er mer sårbart fordi det er et høyrisikoprodukt. Så lenge det er lagd av en faglært, burde det ikke være det, sier Burum.

– Det jeg personlig legger merke til, er bruk av engangshansker. Det er bra så lenge det er brukt riktig. Men jeg ser at folk bruker hansker, tar på kassaapparatet og så lager mat. Da er hansker nesten større bakteriebomber enn fingre. Personlig spiser jeg ikke sushi på steder der de bruker engangshansker.

LES OGSÅ: Spiste sushi for 600 millioner

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere
Dagens rett

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere

Det møreste kjøttet av alle er reinsdyrfileten. Den fortjener det beste følget, og det er faktisk veldig lett å lage.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Torskemiddagen blir vårlig grønn og full av smak med denne oppskriften
Dagens rett

Torskemiddagen blir vårlig grønn og full av smak med denne oppskriften

Retten klarer seg utmerket godt med bare torsk og salsa verde. Men kjører du løpet helt ut, blir du rikelig belønnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her