Vin som er perfekt for et stramt budsjett

Vin som er perfekt for et stramt budsjett

Disse spanske vinene er usedvanlig godt priset og har dessuten mye god smak.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Castaño Monastrell 2013 (20501) er rett og slett en herlig vin med masse deilig parfymert mørk frukt. Den er saftig med et godt bitt. En super matvin til alt fra biff til gryter. Den egner seg også utmerket til rødvinskosen.

Ren og pur frukt

Den er dessuten et veldig godt uttrykk for monastrell. Denne varmekjære druen som trives så godt i Spanias innland, og som takket være høyden over havet i området Yecla (750 meter) og kalksteinsjorden får slik ren og pur frukt.

Les mer om monastrell og de ulike spanske områdene

I denne vinen er den da også bevart fullt ut, her er det ingen forstyrrende fataromaer.

En lekkerbisken av en søtvin

Produsenten Bodegas Castaño lager imidlertid flere utgaver med fatmodning, men det er ikke lenger noen tørre røde i salg via polet.

Det er derimot deres søte monastrell – en virkelig lekkerbisken av en søtvin som er enda mer kjøttfull enn sin tørre lillebror. Og som er produsentens aller mest kjente og anerkjente vin.

Den er laget av druer som en høstet et par-tre uker senere og har fått en runde i fat. Den er stofflig og konsentrert med stor, men likevel balansert sødme. En drøm til mørk sjokolade.

Bodegas Castaño lager også en hvitvin i det prisgunstige hjørnet. Castaño Macabeo Chardonnay 2014 (51793) er et veldig godt uttrykk for druen maccabeo (og chardonnay) med sin fine fedme og gode fruktskallpreg. En super vin til vegetarretter eller når du har lyst på en hvitvin som ikke er for syrlig.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Castaño Monastrell 2013

Produsent:
Bod. Castaño
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Yecla
Pris:
113,00 kr
Varenummer:
20501
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Castaño Macabeo Chardonnay 2014

Produsent:
Bod. Castaño
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Murcia, Yecla
Pris:
174,60 kr
Varenummer:
5179301
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen