Drikke
Vinkurs 14. mai i Oslo - Smak Chablis i verdensklasse

Vinkurs 14. mai i Oslo - Smak Chablis i verdensklasse

Bli med på et spektakulært vinkurs og smak 13 toppviner, deriblant flere årganger av elegante premier- og grand cru-chabliser.
Redaksjonen
08 Mai 2012 - 01:01

Med sin friske, klare duft av mineraler og nyåpnede østers, har de knusktørre vinene fra Chablis fått stjernestatus i vinverdenen.
 
Smak Chablis på sitt aller beste og lær mer om hva som gjør dette vinområdet så spesielt ved å bli med på denne eksklusive smakingen.

Vi får besøk fra ett av Chablis' mest berømte vinhus, William Fèvre, og smaker et meget godt utvalg av husets viner.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

13 elegante viner og flere årganger grand cru

Denne kvelden får du selv oppleve hvor forskjellige vinene fra dette området kan være i det Victor Papin fra William Fèvre leder oss igjennom en smaking av hele 13 unike viner.

Med tilsammen 80 parseller i Chablis, lager William Fèvre viner med vidt forskjellig karakter alt etter hva jordsmonnet gir til vinene.

Gjennomsnittsalderen til vinstokkene ved huset er godt over 40 år, og William Fèvre har igjennom årene sikret seg hele 16 hektar av de ettertraktede grand cru-klassifiserte parsellene.

På kveldens kurs får du smake husets klassiske Saint Bris, Petit Chablis og Chablis, samt ikke mindre enn fire enkeltvinmarks premier cru'er.

I tillegg får du smake hele seks grand cru-viner, hvorav deres Bougros Côte de Bouguerots i ikke mindre enn tre forskjellige årganger!

Foredraget holdes på engelsk.

 • FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="fevre">Les mer om William Fèvre her

 Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Premier Crus:

• William Fèvre Chablis Premier Cru Vaulorent 2009, kr 339,90 (spesialbestilling)
• William Fèvre Chablis Premier Cru Montmains 2009, kr 253,90 (spesialbestilling)

• William Fèvre Chablis Premier Cru Montée de Tonnerre 2009, kr 253,90 (spesialbestilling)
• William Fèvre Chablis Premier Cru Mont de Milieu 2007, kr 274,50 (spesialbestilling)

Grand Crus:

• William Fèvre Chablis Grand Cru Les Clos 2009, kr 508,50 (spesialbestilling)
• William Fèvre Chablis Grand Cru Les Preuses 2009, kr 458,00 (spesialbestilling)
• William Fèvre Chablis Grand Cru Vaudésir 2009, kr 469,60 (spesialbestilling)

• William Fèvre Chablis Grand Cru Bougros Côte Bouguerots 2009, kr 457,90 (spesialbestilling)
• William Fèvre Chablis Grand Cru Bougros Côte Bouguerots 2008, kr 457,90 (spesialbestilling)
• William Fèvre Chablis Grand Cru Bougros Côte Bouguerots 2007, kr 457,90 (spesialbestilling)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Mandag 14. mai 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 06.05.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Revolusjonerende grand cru

Denne kvelden får vi besøk fra et av Chablis' mest berømte vinhus, William Fèvre.

Takket være fremsynthet på 1960-tallet har huset har den største andelen av grand cru-vinmarker blant alle vinhusene i området. Hele 16 av de totalt 100 hektarene med de aller beste vinmarkene i Chablis tilhører eiendommen.

Siden 1999 har vinmakeren ved huset, Didier Séguier, totalt forandret William Fèvres vinstil fra å ha et stort eikeinnslag, til at de i dag er blant de mest elegante chabliser du kan finne.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Unikt jordsmonn

Det er det kalkholdige jordsmonnet som gir vinene fra Chablis sitt helt spesielle særpreg. Dette kalklaget består til en stor grad av fossile østers fra den tiden da Chablis var dekket av hav.

Det er særlig gjennom eldre vinstokker på minst 20-30 år at man kjenner igjen det karakteristiske preget, og denne kvelden får du smake 13 viner fra vinstokker med en gjennomsnittsalder på 40 - 50 år.

Les hele historien til William Fevre her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her