Drikke
Vinkurs 3. februar - Eksklusiv chablismiddag på Festningen Restaurant

Vinkurs 3. februar - Eksklusiv chablismiddag på Festningen Restaurant

Opplev Chablis på sitt beste med en utsøkt fisk- og skalldyrmiddag på den nye topprestauranten Festningen.
Redaksjonen
27 Januar 2014 - 00:10

Kurset omfatter: Eksklusiv fireretters middag med unike viner
Dette får du servert: Seks forskjellige viner til middagen
Matservering: Ja - Spesialtilpasset 4-retters meny på Festningen Restaurant
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Louis Moreau, vinmaker
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Mandag 3. februar 2014, kl. 18.00 - 23.00

Pris: kroner 1195,- pr. person

Sted: Festningen Restaurant , Myntgata 9, 0151 Oslo

OBS: Kun 36 plasser.

Avbestillingsfrist: 26.01.14 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail

Her kan du bestille gavekort for kurs

Elegant fisk- og skalldyrmeny til lekre chabliser

Chablis er verdens mest berømte vinområde for elegante hvitviner, og vi nordmenn elsker de friske, klare og smakfulle vinene herfra.

Vinene passer dessuten perfekt til all den deilige sjømaten vi er så heldige å ha her i Norge.

Mandag 3. februar får vi besøk av en av Chablis' store vinpersonligheter, selveste Louis Moreau, under en eksklusiv middag i Oslo.

Han vil lære oss mer om den spennende historien og særtrekkene ved vinområdet Chablis, og hvorfor vinene fra dette området er som skapt for norsk sjømat.

Denne kvelden får du servert seks eksklusive viner, i perfekt harmoni med en spesialkomponert fireretters fisk- og skalldyrsmeny signert Jonathan Howell ved en av Oslos nyeste topprestauranter - Festningen Restaurant.

Foredraget holdes på engelsk.

Les om Chablis her

Gå ikke glipp av denne unike middagen - ta med gode venner og meld deg på!

Dette er kveldens meny:

Meny

Louis Moreau
Winemakers Dinner
-
Festningen Restaurant
3. februar 2014


*
Apéritif
Louis Moreau Petit Chablis 2012
**
Ceviche av røkt skrei, eple og brønnkarse
Louis Moreau Chablis 2012
**
Skalldyrrisotto med stekt sjøkreps
Louis Moreau Chablis 1er Cru Vaillons 2010
***
Breiflabb med Avruga kaviar, Chablis-beurre blanc og spinat
Louis Moreau Chablis 1er Cru Fourneaux 2011
Louis Moreau Chablis Grand Cru Les Clos 2010

***
Comté med nøttebrød og aprikos
Louis Moreau Chablis Grand Cru Vaudésir 2009
***
Kaffe
*

Vi tar forbehold om enkelte endringer i menyen og de oppsatte vinene

Se hele kursplanen og hva du kan melde deg på

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her