Nyhetene på polet januar 2010

Selv om det er spennende å smake håndverksøl fra hele verden, er det som imponerer aller mest kvaliteten på de norske bryggene. Dessuten er prisene på disse veldig gunstige. Og kortreist er jo veldig i tiden! Men for å oppleve de mest særpregete av alle øltyper, de villgjærete lambicene/gueuzene, så må du til Belgia. Definitivt ikke for nybegynnere, og slett ikke koseøl! Disse komplekse ølene trenger skikkelig fet mat, og aller helst bør de legges i kjelleren en tid. En hver god vinkjeller bør ha en avdeling for øl, så nå har du muligheten til å starte!
 
For det kommer garantert ølfansen å gjøre. Den store gruppen med ølelskere her til lands er sulteforet på godt øl, men nå kommer det altså et solid påfyll ved at Vinmonopolet har valgt øl som fokusområde i januar. De 25 nyhetene holder gjennomgående svært høy kvalitet, så det er reneste julekvelden for de som vet å sette pris på virkelig godt brygg.
 
Det er litt tynnere i rekken av gode vinnyheter, men en og annen som er verd å ta med seg hjem er det da.
 

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 9. januar 2010 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt.
Apéritifs smaker, Aase E. Jacobsen, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. januar 2010. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget januar 2010. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Lenkene nedenfor leder deg til testens fire artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen