Vinner av frityrkonkurransen første runde

Risikabelt er det absolutt å frityrsteke is, men juryen falt for dristigheten. Frityrstekt is og banan innsendt av Jan Egil Frøysland er altså vinner av første runde i Apéritif og Wilfas frityrkonkurranse. Premien er den flotte frityrgryten Kenwoods DF350 som koster kroner 1.100.

Apéritif og Wilfas frityrkonkurranse er nå i sin andre runde og beklagelig nok samtidig den siste. Årsaken er ganske enkelt den at vi får relativt sett få frityroppskrifter, men derimot mange andre typer oppskrifter, og gode sådanne. Derfor er vi blitt enige om å lansere en ny konkurranse ganske så snart, med like fine premier og der oppskriftene favner bredere. Følg med. Men la oss glede oss over den flotte oppskriften til Jan Egil Frøysland som vant første runde. Du finner også en annen oppskrift innsendt av Carina Michelle Håkonsen som juryen gir hederlig omtale.
 
Frityrstekt banan og is
kreert av Jan Egil Frøysland.
Ant: 1 porsjon
Du trenger:
1 stk banan
ca 100 gram vanilje is skåret opp i terninger på ca 2x 2 cm
litt hvete mel og melis
litt sjokolade saus
Først så lager du en blanding av 2 deler hvetmel og 1 del melis og litt eggehvite.
Så skjærer man bananen opp i små terninger 2x2 cm. Disse rulles i melblandingen. Når dette er gjort, slippes de opp i frityrgryten og stekes til det blir en hard skorpe på overflaten.
Du gjør likeledes med isen, ruller den i melblandingen og steker dem kjapt i frityren. Her er det viktig at det ikke skal gå for lang tid ellers smelter isen.
Dette serveres i dessertskåler med sjokoladesaus. Ønsker du en mer syrlig smak, kan du servere den med fruktsalat, det vil si eple, appelsin, annanas, drue m.m. oppkuttet i småbiter.
 
Heder gis også til Carina Michelle Håkonsen og hennes Greske Kjøttboller:
Greske kjøttboller.
Ant : 4 porsjoner
 
1 kg kjøttdeig
1 ss salt
1/2 ts pepper
1 revet løk
1 ts kanel
1 ts oregano
1 ts basilikum
3 fedd hvitløk
60 gr loffsmuler som bløtlegges i
2 egg
2 kokte mosede poteter
4 ss persille
Ha alt i en bolle, bland godt. Lag runde små boller som stekes i frityrgryte ved 170 grader til de er ganske mørke. Serveres med tomatskiver med masse finhakket rødløk, som du til slutt heller olivenolje og rødvinseddik over. Tzatsiki og nystekte baguetter.
Tzatsiki
1/2 l yoghurt naturell
2 slangeagurker (finrevne)
3 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
3 ss rødvinseddik
litt salt
La yoghurten renne av i en sil med klede i noen timer. Riv agurkene og ha dette i et kjøkkenhåndkle,
samle det til en pose og vri ut vannet av agurken. Ha yoghurten i en bolle sammen med knust hvitløk, olivenolje, rødvinseddik og litt salt. Rør til slutt i den revne agurken.
Når jeg skal steke ting som er bløte f.eks ting av kjøttdeig, senker jeg risten ned i gryta før jeg legger maten nedi. Da setter det seg ikke fast i risten. Dette gjør jeg også med panert fisk, tipser Carina Michelle Håkonsen Apétifs lesere.
Aase E. Jacobsen
25.01.99
Les mer om konkurransen.
Apéritifs Kokebok
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen