Vinner av frityrkonkurransen første runde

Risikabelt er det absolutt å frityrsteke is, men juryen falt for dristigheten. Frityrstekt is og banan innsendt av Jan Egil Frøysland er altså vinner av første runde i Apéritif og Wilfas frityrkonkurranse. Premien er den flotte frityrgryten Kenwoods DF350
Redaksjonen
25 Desember 1998 - 21:17

Apéritif og Wilfas frityrkonkurranse er nå i sin andre runde og beklagelig nok samtidig den siste. Årsaken er ganske enkelt den at vi får relativt sett få frityroppskrifter, men derimot mange andre typer oppskrifter, og gode sådanne. Derfor er vi blitt enige om å lansere en ny konkurranse ganske så snart, med like fine premier og der oppskriftene favner bredere. Følg med. Men la oss glede oss over den flotte oppskriften til Jan Egil Frøysland som vant første runde. Du finner også en annen oppskrift innsendt av Carina Michelle Håkonsen som juryen gir hederlig omtale.
 
Frityrstekt banan og is
kreert av Jan Egil Frøysland.
Ant: 1 porsjon
Du trenger:
1 stk banan
ca 100 gram vanilje is skåret opp i terninger på ca 2x 2 cm
litt hvete mel og melis
litt sjokolade saus
Først så lager du en blanding av 2 deler hvetmel og 1 del melis og litt eggehvite.
Så skjærer man bananen opp i små terninger 2x2 cm. Disse rulles i melblandingen. Når dette er gjort, slippes de opp i frityrgryten og stekes til det blir en hard skorpe på overflaten.
Du gjør likeledes med isen, ruller den i melblandingen og steker dem kjapt i frityren. Her er det viktig at det ikke skal gå for lang tid ellers smelter isen.
Dette serveres i dessertskåler med sjokoladesaus. Ønsker du en mer syrlig smak, kan du servere den med fruktsalat, det vil si eple, appelsin, annanas, drue m.m. oppkuttet i småbiter.
 
Heder gis også til Carina Michelle Håkonsen og hennes Greske Kjøttboller:
Greske kjøttboller.
Ant : 4 porsjoner
 
1 kg kjøttdeig
1 ss salt
1/2 ts pepper
1 revet løk
1 ts kanel
1 ts oregano
1 ts basilikum
3 fedd hvitløk
60 gr loffsmuler som bløtlegges i
2 egg
2 kokte mosede poteter
4 ss persille
Ha alt i en bolle, bland godt. Lag runde små boller som stekes i frityrgryte ved 170 grader til de er ganske mørke. Serveres med tomatskiver med masse finhakket rødløk, som du til slutt heller olivenolje og rødvinseddik over. Tzatsiki og nystekte baguetter.
Tzatsiki
1/2 l yoghurt naturell
2 slangeagurker (finrevne)
3 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
3 ss rødvinseddik
litt salt
La yoghurten renne av i en sil med klede i noen timer. Riv agurkene og ha dette i et kjøkkenhåndkle,
samle det til en pose og vri ut vannet av agurken. Ha yoghurten i en bolle sammen med knust hvitløk, olivenolje, rødvinseddik og litt salt. Rør til slutt i den revne agurken.
Når jeg skal steke ting som er bløte f.eks ting av kjøttdeig, senker jeg risten ned i gryta før jeg legger maten nedi. Da setter det seg ikke fast i risten. Dette gjør jeg også med panert fisk, tipser Carina Michelle Håkonsen Apétifs lesere.
Aase E. Jacobsen
25.01.99
Les mer om konkurransen.
Apéritifs Kokebok
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere
Dagens rett

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere

Det møreste kjøttet av alle er reinsdyrfileten. Den fortjener det beste følget, og det er faktisk veldig lett å lage.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Torskemiddagen blir vårlig grønn og full av smak med denne oppskriften
Dagens rett

Torskemiddagen blir vårlig grønn og full av smak med denne oppskriften

Retten klarer seg utmerket godt med bare torsk og salsa verde. Men kjører du løpet helt ut, blir du rikelig belønnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her