Vinsmaking 9. mars - Argentinsk vin med Bodegas Trapiche

Der chilenske viner ikke makter å innfri når det gjelder egenhet og karakter, viser argentinske viner sin styrke nettopp på dette området og da spesielt med druen Malbec. De har med andre ord stor og troverdig smak - også i dybden. Bli med og smak 10 vine
Redaksjonen
11 Februar 2004 - 17:12

Vinhistorien i dette vakre landet går helt tilbake til kolonitiden, altså på midten av 1500-tallet. Historien om Trapiche begynte år 1883, ved fjellkanten av Andes-fjellene i Mendoza, et av de absolutt beste områdene for vinproduksjon i Argentina. Her ligger Trapiches vinmarker den dag i dag. Akkurat her er vekstforholdene eksepsjonelle, med næringsfattig jord og over 300 dagers solskinn i året. Trapiche er, med en omsetning på en halv million kasser i året, det største eksportvaremerket av "fine wine" i Argentina. Trapiche selger sine viner i over 40 land over hele verden.

Vinlandet Argentina
Argentina er verdens femte største vinproduserende land med over 200.000 hektar vinmarker. 52% av vinmarkene er over 25 år gamle og 20% er mindre enn 5 år. Vingårdene ligger mellom 300 og 2.100 m over havnivået. 73% av vingårdene ligger i Mendoza og 17% i San Juan.

Mendoza, der Trapiche har sine vingårder, består av fem områder:
w Nord - der det produseres fruktige hvite og unge røde viner.
w High zone of the Mendoza river - her produseres de viner som har mest karakter i området.
w Øst - bordviner og "fine wines".
w del Uco Valley - druer av toppkvalitet.
w Sør - bordviner og "fine wines".

Smakingen er nå avholdt.

Følgende viner skal smakes:
w Astica Chardonnay
    (ikke på polet - lanseres i mai, pris ca kr 79,90)
Fakta: 100% Chardonnay fra utvalgte vinmarker i Cuyo-regionen. Sandig jordsmonn. Håndplukkede druer, kald maserasjon med skall, pneumatisk pressing.
 
w Broquel Chardonnay 2003
    (ikke på polet - lanseres i mai, pris ca kr 129,90)
Fakta: 100% Chardonnay fra vingården La Mascota i Lunlunta, Ljuan, Mendoza. Leireaktig jordsmonn. Håndplukkede druer, pneumatisk pressing, naturlig malolaktisk gjæring, 9 måneder på nye franske og amerikanske eikefat.
Vinen har vunnet Bronse ved International Wine and Spirit Competition 2003 i UK.
 
Fakta: 60% Temperanillo og 40% Malbec. Vinen, som er laget sammen med importøren Fondberg spesielt for den norske markedet ble lansert i januar 2004. Druene kommer fra utvalgte vinmarker i Cuyo-regionen. Sandig jordsmonn. Håndplukkede druer. Malolaktisk gjæring.

w Trapiche Malbec 2003
    (ikke på polet - pris ca kr ?,00)
w Trapiche Malbec Oak Cask 2002
    (ikke på polet - lanseres i mars, pris ca kr 109,90)
Fakta: 100% Malbec fra vinmarker på medium- og høyt vokseområde i Mendoza. Leireaktig jordsmonn. Håndplukkede druer. Malolaktisk gjæring, 12 måneder på franske og amerikanske eikefat.
Vinen, av årgangene 1997, 1999 og 2000, har vunnet hele tre gull og fem sølv ved prestisjefulle, internasjonale konkurranser.
w Trapiche Syrah Oak Cask 2002
    (ikke på polet - lanseres i mars, pris ca kr 109,90)
Fakta: 100% Syrah fra vingården i Las Palmas i Cruz de Piedra, Maipu, Mendoza. Leireaktig jordsmonn. Håndplukkede druer. Malolaktisk gjæring, 12 måneder på amerikanske eikefat.
Vinen, av årgangene 1999 og 2001, har vunnet én gull og fire sølvmedaljer i prestisjefulle internasjonale konkurranser.
w Broquel Cabernet Sauvignon 2002
    (ikke på polet - pris ca kr 119,90)
Fakta: 100% Cabernet Sauvignon fra vingården La Mascota i Lunlunta, Ljuan, Mendoza. Leireaktig jordsmonn. Håndplukkede druer, pneumatisk pressing, naturlig malolaktisk gjæring, 15 måneder på nye franske og amerikanske eikefat.
Vinen, av årgang 2001, har vunnet Trophée Excellence (sølv) på Vinexpo i Juni.
w Broquel Malbec 2002
    (ikke på polet - lanseres i september, pris ca kr 119,90)
Fakta: 100 % Malbec fra vingården La Mascota i Lunlunta, Ljuan, Mendoza. Leireaktig jordsmonn. Håndplukkede druer, pneumatisk pressing, naturlig malolaktisk gjæring, 15 måneder på nye franske og amerikanske eikefat.
Vinen av årgangene 2000, 2001 og 2001 har vunnet flere prestisjefulle internasjonale priser, bl.a. to gull, fire sølv og to bronse.
w Medalla 2001
    (ikke på polet - lanseres til høsten, pris ca kr 189,00)
Fakta: 100% Cabernet Sauvignon fra vingården La Mascota i Lunlunta, Ljuan, Mendoza. Leireaktig jordsmonn. Håndplukkede druer. Naturlig malolaktisk gjæring, 18 måneder i nye franskeeikefat.
Vinen, av årgangene 1996, 1997 og 2001, har vunnet flere prestisjefulle internasjonale priser, bl.a. en gullmedalje, en Big Gold samt en Gran Medalla de Oro, tre sølv og to bronse.

w Iscay 2000
    (ikke på polet - lanseres til høsten, pris ca kr 259,00)
Fakta: Merlot 50% og Malbec 50%, fra vingården i Las Palmas i Cruz de Piedra, Maipu, Mendoza. Leireaktig jordsmonn. Håndplukkete druer. Malolaktisk gjæring, 18 måneder på franske eikefat.
Denne vinen er laget av Michel Rolland i samarbeid med Trapiches vinmaker. De beste merlot- og malbecdruene fra Trapiches egne vinmarker er benyttet. ISCAY av årgangene 1997, 1998, 1999 og 2000 har vunnet flere prestisjefulle priser over hele verden inklusive tre gullmedaljer, fem sølvmedaljer og fire bronsemedaljer samt troféen "Beste Argentinske vin".

Smakingen er nå avholdt.

Tid: 9. mars 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Kommunenes Hus,
Haakon VIIs gt. 9, 0161 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 090304. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 04.03.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her