Vinsmaking i Oslo 15. oktober - Messias på flaske

Portugisisk vin er vel bortimot noe av det mest prisgunstige vi som vinkjøpere kan komme over. Velproduserte viner som med sin innsmigrende kraft, sødme og fylde virkelig appellerer til oss nordboere. Nå skal du få oppleve hele 11 viner fra Vinhos Messias
Redaksjonen
26 September 2002 - 02:02

Portugisisk vin har gjennom tidene hatt et solid grep om det norske vinelskende folk. Messias er for mange av oss nærmest ensbetydende med vin fra dette landet med store deler av sin landegrense mot Spania. Til tross for sin ringe størrelse, er Portugal det sjette største vinproduserende land med en årsproduksjon på hele 112 millioner kasser. Hele 25 prosent av de som jobber innen landbruk i Portugal har vin som sitt levebrød.

Vinhos Messias drives i dag av grunnleggeren Messias Baptistas etterkommere. Viner produseres fra områdene Dão, Bairrada, Douro, Vinho Verde, Beiras og Vinho do Porto. I tillegg tilbys musserende vin samt lagret brandy. Og det er altså nåværende eier, Messias Vigario, som kommer til Norge og Apéritif for å fortelle om sine viner.

Det er i Mealhada, en liten by i det sentrale Portugal, og i hjertet av Bairrada-regionen, som Messias holder hus. Her råder firmaet over store vindyrkingsarealer, hvor det meste er dedikert til produksjon av de kjente vinene fra Quinta do Valdoeiro.

Også i andre deler av Portugal eier Messias vinmarker av størrelse. Særlig i Península de Setúbal-regionen der selskapet nylig har lansert vin fra sine nye vinmarker.

Markedet har for alvor anerkjent den kvaliteten Messias-vinene står for, og selskapet har i dag oppnådd en eksport på hele 75% av vinproduksjonen - spredt over fem kontinenter.  

Stilmessig tilbyr Messias en spennende blanding  av gammel tradisjon og nye idéer, hvilket resulterer i en fascinerende rekke av viner med konsistent høy kvalitet.

Seminaret er avholdt

 

 

 

Her er de 11 vinene du får servert i glasset:

Vinområde: Douro
Druetyper: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca

Vinområde: Bairrada
Druetyper: Baga
 
Vinområde: Dão
Druetyper: Touriga Nacional, Jaen
 
Vinområde: Vinho do Porto
Druetyper: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca

Ikke tilgjengelig i Norge:
w Quinta do Valdoerio Sparkling 1999 (ca kr 125,00)
Område: Bairrada
Druetyper: Baga, Chardonnay

w Douro Quinta do Cachão Touriga Nacional 2000 (ca kr 180,00)
Vinområde: Douro
Druetyper: Touriga Nacional

w Quinta do Cachão Tinto Cão 2001 (ca kr 120,00)
Vinområde: Douro
Druetyper: Tinto Cão

w Quinta Valdoeiro Touriga Nacional 2001 (ca kr 180,00)
Vinområde: Beiras
Druetyper: Touriga Nacional

w Quinta Valdoeiro Cabernet Sauvignon 2000 (ca kr 115,00)
Vinområde: Beiras
Druetyper: Cabernet Sauvignon

w Quinta do Valdoeiro Touriga Nacional/Cabernet Sauvignon 2001 (ca kr 145,00)
Vinområde: Beiras
Druetyper: Cabernet Sauvignon, Touriga Nacional

w Quinta do Cachão Vintage 1984 (ca kr 320,00) (portvin)
Vinområde: Vinha do Porto
Druetyper: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca

Her finner du en oversikt over portugisisk vin-terminologi

Seminaret er avholdt

Tid: 15. oktober kl. 19.00
Pris: kroner 350 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Avbestillingsfrist: 10.10.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 151002. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se alle de gode oppskriftene med blåbær
Guide
Oppskrifter med blåbær

Se alle de gode oppskriftene med blåbær

Blåbærene venter på deg i skogen, modne og helt gratis. Her er hva du kan lage av de søte små.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse munnfullene har alt av norsk sommer i seg
Ukens kake
Bringebærmuffins med bringebærglasur

Disse munnfullene har alt av norsk sommer i seg

Enten du bruker bringebær fra skogen, hagen eller butikken blir resultatet like godt. Den ideelle søtsaken til sommerkakebordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Hvis du trodde du ikke likte Barossa-vin, kommer du på andre tanker med disse
Godbiter i pollisten

Hvis du trodde du ikke likte Barossa-vin, kommer du på andre tanker med disse

Fra området som har mektige og alkoholsterke shiraz-er som varemerke, kommer det også spennende viner fra nytenkende produsenter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Deilig sommerrødvin for norske forhold
+
Ukens vin

Deilig sommerrødvin for norske forhold

Nordmenn får ikke nok av vin fra Piemonte, og denne sjarmøren tilfredsstiller så vel et stramt feriebudsjett som jakten på mest mulig naturlig vin. Bruskorken bidrar til frihetsfølelsen. Og den finnes i en enda kraftigere boksversjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se alle de gode oppskriftene med blåbær
Guide
Oppskrifter med blåbær

Se alle de gode oppskriftene med blåbær

Blåbærene venter på deg i skogen, modne og helt gratis. Her er hva du kan lage av de søte små.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse munnfullene har alt av norsk sommer i seg
Ukens kake
Bringebærmuffins med bringebærglasur

Disse munnfullene har alt av norsk sommer i seg

Enten du bruker bringebær fra skogen, hagen eller butikken blir resultatet like godt. Den ideelle søtsaken til sommerkakebordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Så farge- og smaksrik kan bare en vegetarrett bli
Dagens rett
Shakshuka

Så farge- og smaksrik kan bare en vegetarrett bli

Spiser du ikke egg, kan du erstatte med et vegansk alternativ etter behag. Alle andre kommer til å bli fascinert av kombinasjonen av de krydrete grønnsakene og de lettkokte eggene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas
Dagens rett
Briami - ovnestekt squash, poteter og tomater

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas

For er det noe det greske kjøkken briljerer med, så er det å lage gode smaker av enkle, men ferske råvarer. Du kan langt på vei gjenskape den følelsen i eget kjøkken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene
Dagens rett
Iransk yoghurtsalat stil grillspydene

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene

Yoghurtsalat er en sommerfavoritt som skapt for ethvert grillmåltid, og så kjapp å lage at retten også midt i ferien. Prøv den også som dip til chipsen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Hvis du trodde du ikke likte Barossa-vin, kommer du på andre tanker med disse
Godbiter i pollisten

Hvis du trodde du ikke likte Barossa-vin, kommer du på andre tanker med disse

Fra området som har mektige og alkoholsterke shiraz-er som varemerke, kommer det også spennende viner fra nytenkende produsenter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her