Vinterens grønnsaker smaker fortsatt godt

Ovnsbaking er tingen

 

Ovnsbakte rotgrønnsaker og poteter

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

0.5 stk
0.5 stk
0.5 stk

Fremgangsmåte

Lag din egen blanding, beregn ca. 250 g rå vare pr. person.

Del sjalottløken i to. Søtpotet vaskes, deles først i to og deretter i skiver. Mandelpotetene deles i båter. Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller trekanter.
 
Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en ildfast form. Bland olivenolje, hønsekraft og sitronsaft. Ha i hakket ingefær og chilipepper. Hell væsken over grønnsakene.
 
Dryss sukker over og bak dem i ovn på 180 grader til de er møre ca. 20-25 minutter.

Ovnsbakte grønnsaker kan godt serveres til karbonade, kylling og røkt skinke. En variant med sellerirot og fennikel er godt til fiskeretter. Ovnsbakte rotgrønnsaker kan også serveres kalde.

Flere gode grønnsaksretter finner du her

Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen