Ovnsbakte rotgrønnsaker og poteter
Antall porsjoner
6
Tilberedningstid
Ingredienser
2
stk
0.5
stk
4
stk
0.5
stk
2
stk
0.5
stk
0.5
dl
1
dl
1
ss
1
stk
1
ss
1
ss
Fremgangsmåte
Lag din egen blanding, beregn ca. 250 g rå vare pr. person.
Del sjalottløken i to. Søtpotet vaskes, deles først i to og deretter i skiver. Mandelpotetene deles i båter. Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller trekanter.
Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en ildfast form. Bland olivenolje, hønsekraft og sitronsaft. Ha i hakket ingefær og chilipepper. Hell væsken over grønnsakene.
Dryss sukker over og bak dem i ovn på 180 grader til de er møre ca. 20-25 minutter.
Ovnsbakte grønnsaker kan godt serveres til karbonade, kylling og røkt skinke. En variant med sellerirot og fennikel er godt til fiskeretter. Ovnsbakte rotgrønnsaker kan også serveres kalde.
Flere gode grønnsaksretter finner du her
Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Foto: Bengt Wilson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Kinn Saison Extra
Norge
Volum: 0.750 Pris: 107,00 Basisutvalget -
91 Poeng
Jean Paul Brun Fleurie 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 289,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Berne Inspiration Rosé 2019
Frankrike
Volum: 1.500 Pris: 445,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Ochota Barrels The price of silence 2019
Australia
Volum: 0.750 Pris: 399,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Lalomba
Spania
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget