VM for kokker live

Følg Gunnar Hvarnes til heder og ære i live-sending fra Bocuse d'Or, og se hans flotte meny her.
Redaksjonen
26 Januar 2011 - 14:54

I dag kjemper de siste 12 kandidatene om verdens mest prestisjetunge tittel for kokker - Bocuse d'Or, og Norge har en meget sterk kandidat i Gunnar Hvarnes som serverer sist av alle.
 
 
24 kokker fra hele verden
Det er utallige timer som har blitt lagt ned av deltakerne i Bocuse d'Or, og i alt 24 nasjoner er representert etter at de har gått igjennom lokale og regionale kvalifiseringer.
 
Vår egen Gunnar Hvarnes, som til daglig jobber ved Gastroinomisk Institutt i Stavanger, vant det norske uttaket i 2009 og ble såvidt slått av danske Rasmus Kofoed i fjorårets Bocuse d'Or Europe som ble avholdt i Sveits.
 
Konkurransen avholdes over to dager med 12 kandidater hver dag, hvor Hvarnes er sist ut av samtlige.
Medaljehåp med elegant meny
Norge har en flott merittliste å vise til i Bocuse d'Or, ikke minst med regjerende verdensmester Geir Skeie, som er formann i årets jury.
 
Norge er bare slått av Frankrike når det gjelder gode plasseringer i konkurransen gjennom historien, og årets kandidater skal få nåe å bryne seg på med Hvarnes sin supermeny.
 
Hver av kandidatene skal levere én fiskerett basert på skotsk breiflabb, taskekrabbe og sjøkreps, samt én kjøttrett på skotsk lam.
 
Hvarnes har komponert følgende konkurransemeny:
 
Skotsk breiflabb "Oceans 2011"
Breiflabbhale med sprø aromatisk skorpe, sjøkrepsmousseline, krabberagu og blomkålkrem med kaviar.
 
Serveres med en emulsjon med sitron og ingefær og sjøkrepssjy.
 
 
Skotsk lam  "Vitology 2011"
Lammesadel med persille og sennep, lammepølse og nyrer, vintergrønnsaker og grønn erteemulsjon.
 
Serveres med sopp- og trøffelterte, ragu for gourmeter og lammesjy.
 
Vi ønsker Gunnar lykke til i konkurransen!
 
 
Foto: Tom Haga

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her