VM for kokker live

Følg Gunnar Hvarnes til heder og ære i live-sending fra Bocuse d'Or, og se hans flotte meny her.
Redaksjonen
26 Januar 2011 - 14:54

I dag kjemper de siste 12 kandidatene om verdens mest prestisjetunge tittel for kokker - Bocuse d'Or, og Norge har en meget sterk kandidat i Gunnar Hvarnes som serverer sist av alle.
 
 
24 kokker fra hele verden
Det er utallige timer som har blitt lagt ned av deltakerne i Bocuse d'Or, og i alt 24 nasjoner er representert etter at de har gått igjennom lokale og regionale kvalifiseringer.
 
Vår egen Gunnar Hvarnes, som til daglig jobber ved Gastroinomisk Institutt i Stavanger, vant det norske uttaket i 2009 og ble såvidt slått av danske Rasmus Kofoed i fjorårets Bocuse d'Or Europe som ble avholdt i Sveits.
 
Konkurransen avholdes over to dager med 12 kandidater hver dag, hvor Hvarnes er sist ut av samtlige.
Medaljehåp med elegant meny
Norge har en flott merittliste å vise til i Bocuse d'Or, ikke minst med regjerende verdensmester Geir Skeie, som er formann i årets jury.
 
Norge er bare slått av Frankrike når det gjelder gode plasseringer i konkurransen gjennom historien, og årets kandidater skal få nåe å bryne seg på med Hvarnes sin supermeny.
 
Hver av kandidatene skal levere én fiskerett basert på skotsk breiflabb, taskekrabbe og sjøkreps, samt én kjøttrett på skotsk lam.
 
Hvarnes har komponert følgende konkurransemeny:
 
Skotsk breiflabb "Oceans 2011"
Breiflabbhale med sprø aromatisk skorpe, sjøkrepsmousseline, krabberagu og blomkålkrem med kaviar.
 
Serveres med en emulsjon med sitron og ingefær og sjøkrepssjy.
 
 
Skotsk lam  "Vitology 2011"
Lammesadel med persille og sennep, lammepølse og nyrer, vintergrønnsaker og grønn erteemulsjon.
 
Serveres med sopp- og trøffelterte, ragu for gourmeter og lammesjy.
 
Vi ønsker Gunnar lykke til i konkurransen!
 
 
Foto: Tom Haga

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her