DAGENS RETT: I kveld kan du prøvesmake julematen
Dagens rett

I kveld kan du prøvesmake julematen

Denne oppskriften er super enten mens du venter på å angripe pinnekjøttet, eller om du har rester etter pinnekjøttmiddagen.

Vossakorv forbinder mange med tilbehør til pinnekjøttet. Men det er faktisk en helårspølse som fortjener å få hovedrollen. I denne oppskriften får den følge av rotmos med et litt uvanlig krydder, nemlig chili. 

Prøv også disse oppskriftene med vossakorv

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Vossakorv langt hjemmefra

Antall porsjoner

1

Ingredienser

¼ vossakorv delt i fire på langs
1 skive bacon
1 skive pumpernikkelbrød eller rugbrød
¼ appelsin delt i biter
½ ts finhakket rød chili
1 ts frisk rosmarin
¼ ts salt
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Kok opp vann og la vossakorven trekke i 2-3 minutter. Del bacon i biter og stek i en panne.

Ha kålrotstappe på brødskiva og legg på vossakorv, bacon, appelsin og chili.

Pynt med litt rosmarin.

Her lar vi den kraftige pølsa med salt- og røyksmak kombineres med friskhet fra appelsinen og litt krutt fra chilien.

Flere gode pølseoppskrifter finner du her

Lag din egen vossakorv med denne oppskriften

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kålrotstappe

Antall porsjoner

4-6

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 l
2 ts
0.25 ts

Fremgangsmåte

Del og skrell kålroten i skiver og gulrøttene i biter.

Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.

Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør og smak til med salt og pepper.

Tips: Serverer du denne til pinnekjøtt, kan fløten erstattes med litt kraft fra pinnekjøttet. Pass på så det ikke blir for salt. Du kan også koke med et par poteter i kålrotstappen. Da blir den mildere i smaken.

Perfekt pinnekjøtt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Anne Manglerud

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Winemakers dinner 5. juni, Happolati, Oslo

Årets høydepunkt for mat og vinelskere

Den 5. juni inviterer vi til et toppmøte med Alsace-produsent Zind-Humbrecht på en av Oslos hotteste restauranter, Happolati. Fem utsøkte retter følger syv ettertraktete viner, valgt ut av  en av Norges aller dyktigste vinkelnere, Simon Zimmermann. Les hele saken

Til toppen