Whisky og champagne i stedet for bordeaux

Whisky og champagne i stedet for bordeaux

De galopperende prisene på vin fra Bordeaux og Burgund får vininvestorer til å tenke nytt.

Det er wownews.se som melder om dette skiftet. De skyhøye prisene på vin fra Bordeaux og Burgund, gjør at flere velger champagne i stedet, ifølge den londonbaserte vinhandleren Woolf Sung. Han venter en økning i etterspørselen etter champagne for investeringsformål på 10 prosent.

Opp 12 prosent på to år

Verdien av årgangene 1988 og 1996 har økt med drøyt 10 prosent på to år, og vinbørsen i London, Liv-Ex, viser at champagneprisindeksen øker med nesten 12 prosent mellom 2011 og 2013.

Økningen gjelder både prestisjechampagner som Krug, Cristal og Dom Pérignon som årgangschampagner generelt.

Sjeldent er dyrt

Det amerikanske businessnyhetsbyrået Bloomberg rapporterer om synkende priser for eksklusive viner, mens sjelden maltwhisky, og japansk whisky, øker. Det er særlig merker som Macallan, Bowmore og Dalmore samt japanske Karuizawa og Yamazaki som er mest i vinden.

Nylig gikk en flaske Hanyu Ichiro’s Malt Ace of Spades for 6.670 pund under Bonhamns auksjon i Hong Kong. Det er mer enn en kasse Margaux 1982 oppnådde hos Sotheby’s i New York. Whiskyen som ble destillert i 1985 finnes i et antall av 122 flasker, så det er mer det at den er sjelden enn at den er gammel som presser prisen oppover.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen