Whiskykurs 11. juni - Sommerlige whiskyer og -drinker

Whiskykurs 11. juni - Sommerlige whiskyer og -drinker

Selv om sommeren har ankommet for fullt er det ingen grunn til ikke å nyte sin whisky. Norges fremste whiskyekspert lærer deg mer om en rekke sommerlige whiskyer og hvordan du skal servere dem.

De siste tiårene har vært en gullalder for alle whiskyelskere med en rekke herlige gyldne dråper å velge mellom fra flere og flere land.

Du kan finne whiskyer som passer for en hver anledning, enten det er sommerfesten, til meditasjon eller rett og slett til maten. Dessuten er whiskyens egenkarakter elsket av bartendere til å lage forfriskende cocktails.

Denne kvelden får du smake en rekke elegante og særegne whiskyer, samt noen whiskydrinker sammen med Norges fremste whiskyekspert, Chris Maile.

Bli med på sommerens store whiskysmaking

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Gå til påmeldingsskjemaet her

Flytende gull

Dette er bare et av navnene som er blitt gitt whisky opp gjennom årene, og få typer brennevin, om noen, har den samme bredden og kompleksiteten i smaksuttrykk som det whisky har.

Det er Norges fremste whiskyekspert, Chris Maile, som lærer deg mer om hva som kjennetegner de forskjellige whiskyene og hva vi bør se etter i sommerens beste whisky.

Han vil også lære deg hvordan du får enda mer ut av dine favorittwhiskyer i det vi smaker og diskuterer de edle dråpene.

Dette er en smaking alle whiskyentusiaster bør få med seg for du vil helt klart få noen store overraskelser og store smaksopplevelser i løpet av kvelden.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Maile"> Les mer om Chris Maile her  

Ren nytelse inkludert

De deiligste drinker og cocktails er enklere å lage enn du tror, og vi gir deg en mulighet til å finslipe kunnskapen.

Alle deltakerne på kveldens kurs får nemlig med seg sitt eget eksemplar av drink- og cocktailboken Ren nytelse !

Boken som er skrevet av Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør i Apéritif, gir deg ikke bare 131 oppskrifter, lekkert fotografert av Marte Garmann Johnsen. Først og fremst hjelper den deg å forstå hva som må til for at en drink skal bli god.

Selvsagt lærer du de ulike mikseteknikkene i tillegg til en rekke tips til servering, tilbehør og smaksvarianter. Men også en introduksjon til hver av de viktigste brennevinstypene - historie, særpreg, hvordan de fremstilles, hvor de kommer fra og hva de brukes til, og en innføring i historien om destillasjonskunsten.

  Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med venner og kjente på en reise inn i whiskyens verden.  

Dette er whiskyene du får smake denne kvelden:

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte whiskyene.

(klikk)

Tid: Mandag 11. juni 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 03.06.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .

Keeper of the Quaich
Denne kvelden skal Chris Maile være vår guide til disse utsøkte whiskyene.
 
Chris Maile er av skotsk herkomst og kommer opprinnelig fra The Isle of Skye, som også er Talisker's vugge. Hans mange år i Norge har derimot finslepet norsken hans og foredraget vil bli holdt på norsk.

En medfødt interesse for whisky har ført til et engasjement som whiskykonsulent i Norge.
 
Han er i dag en etterspurt foredragsholder og har reist landet rundt med whiskysmakinger i mer enn åtte år. Maile har holdt mer enn 450 smakinger med ulike grupper, fra små whiskylag med fire medlemmer til Bergen filmfestival med 140 deltakere beriket både gane og luktesans hos mang en ivrig deltaker.
 
Chris er initiativtaker og organisator av Oslo Whisky Festival som i år avholdes den første helgen i november.

I 2006 mottok Chris Maile ærestittelen Keeper of the Quaich som tildeles personer som har viet sitt profesjonelle liv til skotsk whisky.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Gammel tradisjon
Destillasjonens kunst slik vi kjenner den, stammer opprinnelig fra perserne for 3000 år siden, der de gamle alkymistene i sitt forsøk på å finne den hypotetiske kvintessenensen av de fire elementene.
 
Det de derimot kom opp med var et produkt som skulle sies å kurere alle sykdommer - brennevin. Hvem som derimot startet den å lage usige beatha, eller whisky som det skulle bli kjent som, er en eviglang krangel som pågår mellom skotter og irer den dag i dag.
 
Kunnskapen om hvordan man lager whisky har etterhvert spredt seg slik at du kan finne destillerier i land som for eksempel Frankrike, India, Sverige, Japan og USA for å nevne noen.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 

Kommende kurs

Til toppen