Matkurs og vinkurs

Lekker 5-retters middag med øl og vin 5. februar

Wine- & Beermakers Dinner: Smak belgisk øl mot italienske viner
Foto: (DukeII)

Wine- & Beermakers Dinner: Smak belgisk øl mot italienske viner

5. februar kan øl- og vinelskere sette hverandre stevne på Klosteret Restaurant. 
Julie Helene Amundsen
09 September 2019 - 14:25

En ting vi kan love deg er at denne kvelden blir helt unik i sitt slag. Det er nemlig ikke hver dag en anerkjent vinmaker og brygger møtes i Oslo med sine beste produkter. Musella og Chimay kan man trygt si jobber på helt forskjellige måter, men en ting eniges de om, og det er at håndverk og kvalitet trumfer alt. 

Fabrice Bordon

Chimay er et av verdens aller mest kjente bryggerier, og man trenger ikke være særlig bevandret i ølverdenen for å kjenne igjen den ikoniske flasken og etiketten. Det som gjør dette ølet så spesielt, er at det har blitt brygget av trappistmunker i Belgia helt siden 1862. Ølet er laget innen for klosterets murer, og alt overskudd går til veldedighet. Ølene til Chimay er klassisk belgisk i stilen, og det vil si at dette ølet er svært godt egnet til mat. Er det noe Belgia kan, så er det øl og mat i kombinasjon. Denne kvelden kommer Fabrice Bordon, som har vært et ansikt utad for Chimay i snart 19 år. Få kan påstå å kjenne bryggeriet bedre enn han. 

Les hva Apéritif mener om Chimays øl her

Maddalena Pasqua Di Bisceglie (t. v.)

Musella holder til utenfor Verona i vakre Veneto. Emilio Pasqua di Bisceglie og hans datter Maddalena er grunnlegger av Musella. Det er i dag Maddalena sammen med sin fetter Enrico Raber som drifter vingården. Bærekraft er et nøkkelord for Emilio og Maddalena, som jobber biodynamisk. De er svært opptatt av at man skal ha respekt for naturen rundt seg, og at vinstokkene deres skal vokse opp i et harmonisk terroir. Musella er et tydelig eksempel på hvordan man kan produsere miljøvennlig, uten at det skal gå på kompromiss med kvaliteten. Denne kvelden er det Maddalena som kommer for å dele sin filosofi og vise frem sine flotte viner.

Les hva Apéritif mener om Musellas viner her

Middagen finner sted på Klosteret som er en av Oslos lengst levende restauranter. Kjøkkensjef gjennom 27 år, Daniel Karlsson, har fått i oppgave å komponere en meny som skal matche både viner og øl. Dette blir en svært kulinarisk og smakfull aften som du må få med deg.

  Foto: Ashkan Bayat
Endringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her