Matkurs og vinkurs

Lekker 5-retters middag med øl og vin 5. februar

Wine- & Beermakers Dinner: Smak belgisk øl mot italienske viner
Foto: (DukeII)

Wine- & Beermakers Dinner: Smak belgisk øl mot italienske viner

5. februar kan øl- og vinelskere sette hverandre stevne på Klosteret Restaurant. 
Julie Helene Amundsen
09 September 2019 - 14:25

En ting vi kan love deg er at denne kvelden blir helt unik i sitt slag. Det er nemlig ikke hver dag en anerkjent vinmaker og brygger møtes i Oslo med sine beste produkter. Musella og Chimay kan man trygt si jobber på helt forskjellige måter, men en ting eniges de om, og det er at håndverk og kvalitet trumfer alt. 

Fabrice Bordon

Chimay er et av verdens aller mest kjente bryggerier, og man trenger ikke være særlig bevandret i ølverdenen for å kjenne igjen den ikoniske flasken og etiketten. Det som gjør dette ølet så spesielt, er at det har blitt brygget av trappistmunker i Belgia helt siden 1862. Ølet er laget innen for klosterets murer, og alt overskudd går til veldedighet. Ølene til Chimay er klassisk belgisk i stilen, og det vil si at dette ølet er svært godt egnet til mat. Er det noe Belgia kan, så er det øl og mat i kombinasjon. Denne kvelden kommer Fabrice Bordon, som har vært et ansikt utad for Chimay i snart 19 år. Få kan påstå å kjenne bryggeriet bedre enn han. 

Les hva Apéritif mener om Chimays øl her

Maddalena Pasqua Di Bisceglie (t. v.)

Musella holder til utenfor Verona i vakre Veneto. Emilio Pasqua di Bisceglie og hans datter Maddalena er grunnlegger av Musella. Det er i dag Maddalena sammen med sin fetter Enrico Raber som drifter vingården. Bærekraft er et nøkkelord for Emilio og Maddalena, som jobber biodynamisk. De er svært opptatt av at man skal ha respekt for naturen rundt seg, og at vinstokkene deres skal vokse opp i et harmonisk terroir. Musella er et tydelig eksempel på hvordan man kan produsere miljøvennlig, uten at det skal gå på kompromiss med kvaliteten. Denne kvelden er det Maddalena som kommer for å dele sin filosofi og vise frem sine flotte viner.

Les hva Apéritif mener om Musellas viner her

Middagen finner sted på Klosteret som er en av Oslos lengst levende restauranter. Kjøkkensjef gjennom 27 år, Daniel Karlsson, har fått i oppgave å komponere en meny som skal matche både viner og øl. Dette blir en svært kulinarisk og smakfull aften som du må få med deg.

  Foto: Ashkan Bayat
Endringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her