Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Oslo 24. mαrs

Winemakers Dinner: Smak spennende østerrikske viner til Hitchhikers smaksrike asiatiske street-food meny
Foto: (ANNE VALEUR)

Winemakers Dinner: Smak spennende østerrikske viner til Hitchhikers smaksrike asiatiske street-food meny

Det kommer til å bli en svært gastronomisk aften når saftige schilchere settes i kombinasjon til Hitchhikers smakfulle asiatiske street-food meny.
28 Februar 2020 - 11:51

 

COVID-19

Det er endelig blitt mulig for oss å gjennomføre Winemakers Dinner som skulle funnet sted på Hitchhiker 24. mars. Middagen er flyttet til tirsdag 9. juni 2020. Tidspunkt er kl. 18:00 – ca 21.00

Informasjon har blitt sendt til alle deltakere på e-post. Velkommen til en hyggelig  og trygg Winemakers Dinner!

Vinmaker Stefan Langmann. Foto: Barbara Zapfl

Stefan Langmann er kjent for sine syrefriske roseviner laget av druen blauer wildbacher, en drue som så og si kun finnes i Weststeiermark i det sørlige Østerrike. I tillegg til rosévinen schilcher lages det også rødvin av samme drue og hvitvin av sauvignon blanc. Denne kvelden får du mulighet til å smake 7 av denne produsentens forfriskende viner når Stefan Langmann kommer på storfint Oslo besøk. 

Nordmenn er verdens største fans av denne vinstilen og nå får du altså muligheten til å oppleve den sammen med Hitchhiker's spennende meny.

Blauer Wildbacher er ikke en drue som i særlig grad dyrkes utenfor Weststeiermark. Det er dessuten en av få druer som er mest kjent som rosévinsråstoff. Med sin høye syrlighet er schilcher en lekker og frisk bærpreget vin, velegnet til både aperitiffer og til et bredt spekter av matretter, noe du selv vil få oppleve denne kvelden. 

Les hva Aperitif spiser til Langmanns viner her

Hele Langmanns avling ble ødelagt av frost i 2016, så det har vært noen tunge år for schilcherfansen, men nå er endelig vinene hans tilbake på markedet. Langmann produserer tørre og syrlige viner som er godt mottatt av norske ganer. I tillegg til tradisjonelle schilcher produserer også Langmann kule pet-nat og deilige hvite viner av druen savignon blanc. Langmann jobber med minimal innblanding i vinmarkene, blant annet uten plantevernmidler eller insektsmidler, og alle druene blir plukket for hånd. Den familiedrevne produsenten har under Stefan Langmann blitt til en av de mest dynamiske schilcherprodusentene i regionen, både med tanke på kvalitet og stil, for så vel stille som musserende viner.

Les hva Apéritif mener om Langmanns viner her

Hitchhiker er inspirert av gatemat fra hele verden og er kjent for å introdusere uimotståelige favoritter konstruert og gjenskapt med egen vri. Hitchhiker har i løpet av sine 5 år i Mathallen blitt en publikumsfavoritt, og restauranten høster stadig lovord fra hovedstadens restaurantanmeldere. Hitchhiker er en del av Lava-gruppen, som også står bak restaurantperlene HrímnirBrutus og Sentralen. Vi lover en deilig forsmak på vår når du denne kvelden får smake 7 av Langmanns beste viner til Hitchhikers innbydende asiatiske dele-meny. 

Bla ned for meny og bestillingsskjema.

 Restaurant Hitchhiker Foto: ANNE VALEUR
Kveldens meny. Endringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her