WSET vinkurs/utdannelse i mai 2004

Wine & Spirit Education Trust er en internasjonal vinutdannelse. I Norge undervises det på tre nivåer som bygger på hverandre. Det er Intermediate Certificate, Advanced Certificate og Diploma. Det er i dag ledige plasser på Advanced Certificate i Oslo.

Kurset er ment som en videregående innføring i vin og brennevin fra ulike deler av verden og gjennomføres i samarbeid med Wine & Spirit Education Trust (WSET) i England. Det er en fordel, men ikke påkrevd, å ha bestått eksamen i WSET Intermediate Certificate som grunnlag for kurset. WSET Advanced Certificate er delt inn i 15 moduler og omfatter regler for etiketterering innen EU, beskrivelser og vurdering av vin, vitikultur og vinifikasjon, stabilisering, modning og tapping av vin, feil ved vin, samt en grundig gjennomgang av verdens viktigste bordviner, musserende viner, hetviner og brenneviner. Etter gjennomføring av kurset forventes studentene å være i stand til å beskrive karakteristika på verdens viktigste og mest anerkjente viner, hetviner, likører og brenneviner, samt kunne forklare hvilke faktorer som har betydning for de ulike produktenes karakter. Kurset vil være nødvendig som basis for å gjennomføre WSET Diploma.

Undervisningsform: Forelesning og smaking.
Forelesningene er delt inn i: Vinkultur og vinifikasjon, Bordeaux og Sydvest-Frankrike, Loire, Rhone og Sør-Frankrike, Burgund og Alsace, Italia, Spania og Portugal, Nord-Europa, Sentral- og Sør-Europa, den nye verden, champagne og musserende viner, sherry og lignende hetviner, portviner og lignende hetviner, sprit og likører.

Undervisningen foregår ved Gastronomisk Institutt, Økern Torgvei 30 (inngang fra Spireaveien), Oslo.
Datoer: 12.05, 19.05, 24.05, 01.06 og 07.06 (m/eksamen).
Tidspunkt: kl. 09.00-17.00 (kl. 10.00 første undervisningsdag).
I tillegg bør kandidatene beregne minst en og en halv ganger så mye tid som undervisningen til selvstudium.

Eksamen:
To timers skriftlig eksamen på engelsk med 60 spørsmål etter prinsippet "multiple choice" samt en skriftlig del som besvares med korte svar på engelsk. I tillegg vil det være vinsmaking av en vin. Eksamen avholdes som avslutning på siste kursdag.

Fagansvarlig: Avd. Norsk Hotellhøgskole v/ Arne Ronold
Kursleder: Knut Espen Misje/Ole Martin Alfsen
Pris: Kr 9.900,- (kursavgiften inkluderer fyldig pensumlitteratur (bokpakke), vin for smaking samt lunsj.)
Pris for selvstudium: Kr 2.800,- (inkl. bokpakke)

Påmelding direkte til:
Gastronomisk Institutt Stavanger
Tlf: 51 83 37 85
Fax: 51 83 37 94
Evt e-post til: gastro@gastronomi.no
Påmeldingsskjema ligger på: www.gastronomi.no

Foto: Tom Haga

Kommende kurs

Til toppen