Absolut bestemors drinkoppskrift
Foto: Morten Krogh

Absolut bestemors drinkoppskrift

En deilig drink med vodka og smak av kanel.

Fremgangsmåte

  1. Fyll en cocktailshaker ¾-full med is og ha i alle ingrediensene.
  2. Rist godt og sil over i et stort whisky-/ rocksglass med is.
  3. Pynt med en stang frisk rabarbra som du fukter på enden og ruller i 50/50 sukker og kanel.
  4. Riv kanelstang over drinken ved servering for den ekstra kryddertonen.

Flere gode rocksdrinker finner du her

  1. Rabarbrapuré: Skrell frisk rabarbra, del den opp i biter og koke den med sukker og vann til den er mør. 
  2. La rabarbrablandingen avkjøle seg noe før du mikser den til en glatt puré med en stavmikser eller i en blender.
  3. Blir puréen for tykk kan du tilsette litt mer vann. Puréen skal ha en frisk og syrlig smak. Smak til med mer sukker om den er for bitter.

Sirupene: Her er det brukt ferdige smaksatte siruper, men du kan lett lage de selv. Gommesirup er det samme som sukkerlake laget av 2 deler sukker som er kokt opp med 1 del vann til sukkeret er oppløst og så avkjølt.

Kanelsirup får du ved å ha i kanelstenger i gommesirup til ønsket styrke. Dersom du ikke rekker å lage dette eller får tak i ferdig kanelsirup, kan du bruke litt mer revet kanel og mer sirup.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Silje Takle

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken