Absolut Bestemor
Foto: Morten Krogh

Absolut Bestemor

Fremgangsmåte

Fyll en cocktailshaker ¾-full med is og ha i alle ingrediensene.

Rist godt og sil over i et stort whisky-/ rocksglass med is.

Pynt med en stang frisk rabarbra som du fukter på enden og ruller i sukker. Riv kanelstang over drinken ved servering for den ekstra kryddertonen.

Flere gode rocksdrinker finner du her

Rabarbrapuré:
Skrell frisk rabarbra, del den opp i biter og koke den med litt sukker og vann til den er mør.
 

La rabarbrablandingen avkjøle seg noe før du mikser den til en glatt puré med en stavmikser eller i en blender. Blir puréen for tykk kan du tilsette litt mer vann. Puréen skal ha en frisk og syrlig smak.

Sirupene:
Her har man brukt ferdige smaksattesiruper til denne drinken, men du kan lett lage de selv. Gommesirup er 2 deler sukker som er kokt opp med 1 del vann til sukkeret er oppløst og så avkjølt.
 

Kanelsirup får du ved å ha i kanelstenger i gommesirup til ønsket styrke. Dersom du ikke rekker å lage dette eller får tak i ferdig kanelsirup kan du bruke litt mer revet kanel og mer sirup.

Med denne drinken vant Silje Takle konkurransen Absolut Scandinavia i 2009 -   les mer i denne artikkelen
 
Råvarer:

Polets beste vodkaer

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Silje Takle, Etoile Bar, Grand Hotel, Oslo

4
4/5 etter 11 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen