Granateple- og vannmelonslush
Foto: Angelafoto

Granateple- og vannmelonslush

Slush smaker fantastisk når det er varmt. Denne ellers også. Og den er veldig enkel å lage, med et litt eksotisk preg.

Fremgangsmåte

  1. Kjør granateplefrø (3-4 granatepler) og vannmelon i en blender. Hell gjennom et dørslag for å fjerne frøene. Bland med melis, krydder og salt.
  2. Hell blandingen i en langpanne som du får plassert i fryseren. Her bør den stå i 3-6 timer avhengig av hvor stor form og hvor kald fryseren din er.
  3. Du kan sjekke innimellom for å finne ut om den er gjennomfryst.  Skrap opp isen med en gaffel. Brus en isskje eller spiseskje for å forme kuler om du ønsker det. Men en slush eller granite skal helst være «smuldrete». 

Du kan også tilsette hakkete mynteblader like før servering. 

Tips:
Server den sammen med naturell youghurtiskrem for ekstra fyldig smak.

Her finner du mange flere desserter med is

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 298.90 kr Bestillingsutvalget
    87 POENG
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken