Green Monkey teoppskrift
Foto: Marith Brithsdatter

Green Monkey teoppskrift

Prøv denne deilige tedrikken med jordbær og agurk.

Fremgangsmåte

KALDBRYGGING
3 gram Green Monkey per dl vann.

Lag en mugge og sett i kjøleskap over natten.

Bland alt i en shaker med isbiter og rist kraftig i 15 sekunder, og hell alt over i et glass. Agurken setter mer smak enn man skulle tro så ikke bruk for mye. Jordbærene blir knust i shakeren og gir drikken en herlig rosa farge og et tykt skum.

PRØV OGSÅ:
Bruk fantasien og prøv andre frukter eller bær. Vannmelon gir også en rosa farge, fruktig og leskende smak. Prøv også med andre grønne teer. Når teen kaldbrygges utvikles mindre bitterhet og du beholder en klarere farge. Teen kan oppbevares et par dager i kjøleskap, men sil av teen etter den har brygget over natten.

Sendt inn av Solberg & Hansen

Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget
Dagens rett

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget

Prøv denne oppskriften hvor kalkunfileten får følge av rødløksmarmelade og eplesaus. Så kan du lage en vri på høsttakkefesten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken