Linie Champ
Foto: PoppyB

Linie Champ

Om du ikke er ihuga akevittelsker, har du helt sikkert litt akevitt til overs. Det kommer godt med til denne vrien på en champagnecocktail.

Fremgangsmåte

Fyll en shaker ¾ med is og ha i akevitt og appelsinsirupen. Rist godt og sil over i et champagneglass.
 
Topp opp med champagne og pynt med en spiral av skallet fra appelsin eller sitron.
 
Slik lager du appelsinsirup:
Skallet av 1 appelsin (ikke ta med det hvite) skjæres i strimler og kokes opp med 1 dl sukker og 0,5 dl vann mens du rører for å løse opp sukkeret. Ta av platen og sil av skallene. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
 
Tips:
Du kan også lage denne drinken i en stor bolle: Fyll en mugge med knust is og hell oppi bollen. Hell over akevitt og appelsinsirup. Rør godt. Fyll opp med champagne eller musserende vin idet drinken skal serveres. Legg en appelsinspiral oppi hver glass og fyll på med drinken. 
 
Råvarer:
 
 
 

Sendt inn av Arcus

Forsiden akkurat nå
Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast
Dagens rett

Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast

Innmaten fra et krabbeskjell blir til en lekker forrett eller smårett på null-komma-null.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du kjøttfondue - maksimal kosemat
Dagens rett

Slik lager du kjøttfondue - maksimal kosemat

Fondue er ikke mindre enn en genial rett. Ikke bare får man gjestene til å lage maten selv - det blir intimt og koselig også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå
+
Tester

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå

Blant de 1200 vinene som er testet før septemberslippet, er det mange klassikere som holder svært høy kvalitet - men også mørke skyer som truer i bakgrunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin

New York, Napa, Japan og Spania er områder og land vi tar for oss i denne utgaven av magasinet Apéritif.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner kombinert med nydelig mat fra Bon Lio
Winedinner 05. november i Oslo

7 spanske viner kombinert med nydelig mat fra Bon Lio

Den 5. november kan du bli med på en helt unik mat og vinopplevelse! Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Bon Lio disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du den gode smaken av en mojito bare mer konsentrert og lekker
Ukens drink

Her får du den gode smaken av en mojito bare mer konsentrert og lekker

Old Cuban Cocktail er en lekker kombinasjon av fatlagret rom, masse mynte, lime og litt champagne.

Les hele saken