Drinker

  • 5 minutter

    Madame’s French 75 er en twist på Arnaud's French 75 med Veuve Clicquot og Hennessy VSOP i stedet for Moet & Chandon og Courvoisier VS.

  • 5 minutter

    En margarita serveres vanligvis i et cocktailglass og med saltkant. Her er den gjort om til en shortdrink, med isbiter. Varmen som skal skremme bort forkjølelsesubehaget kommer fra tequila, honning og ingefær.

  • 5 minutter

    Hvis du erstatter hylleblomstsirupen med hylleblomstlikør som St. Germain, blir denne drinken litt sterkere. Det gjør kanskje ikke noe.

  • 5 minutter

    Akevitt og jordbær er kanskje ikke den første kombinasjonen du tenker på, men det er jo norsk som bare det. Derav navnet på denne drinken som er komponert av bartenderne på restaurant Aymara i Oslo.

  • 10 minutter

    Denne friske og deilige sirupen kan du bruke til desserter og drinker.

  • 1 time

    Milk punch er en "melkevasket" drink som er holdbar i flere måneder i kjøleskapet. Drinken tar en del tid å lage, men når den er klar, er den enkel å servere. Egner seg derfor til større selskaper.

  • 5 minutter

    Appelsin og honning er i særklasse så smaksrike at de klarer seg med et forholdsvis smaksnøytralt brennevin som vodka til å løfte fram smakene. Eggehvite bidrar med kremet munnfølelse som gir en opplevelse av fylde. 

  • 5 minutter

    Plommesake - umueshu - en en undervurdert ingrediens, ofte litt søt å drikke til mat, men i en litt tørr utgave som den som er brukt her, gjør den underverker.

  • 5 minutter

    Det er Anne Maurseth på oslobaren Andre til Høyre har laget jule- og nyttårsdrinkene for oss i år. Og ved å utnytte en hjemmelagde ingrediens, nemlig en intenst krydret julesirup, oppnås to vidt forskjellige smaksprofiler, og begge med ingredienser du garantert har i huset.

  • 5 minutter

    Denne drinken både dufter og smaker intenst av jul. Samtidig som den er frisk og forførende god.

  • 5 minutter

    Denne cavadrinken gir masse julefølelse - men smaker også godt lenge etter at julestemningen har gitt seg.

  • 5 minutter

    Det er lett å lage den selv ved å ha en klunk Tomtegløgg i et glass og toppe med bobler. Men hvis du ikke er så glad i kanelsmaken, og i tillegg vil ha mer kontroll over ingrediensene, har vi et forslag som gir både julefølelsen og oppleves forfriskende uten å være for søt.

  • 5 minutter

    Gin sour er nesten en utryddet drink. Det er nemlig en av de virkelig klassiske gindrinkene som regjerte før sodavann ble oppfunnet på midten av 1800-tallet.

  • 5 minutter

    Til denne klassikeren som skal ha oppstått i Chicago (en gang ved slutten av 1800-tallet) og ikke New York, brukes egentlig rødvin. Men portvin gir den en ekstra fylde, varme og sødme.

  • 5 minutter

    Denne drinken har fått navn etter hovedingrediensen pisco som er et brennevin typisk for deler av Sør-Amerika, og spesielt Peru. Sette i gang å mikse.

  • 5 minutter

    Med gin og vermut har du to tredeler av en negroni, men denne drinken er ikke så kraftig som en negroni, ikke bare fordi camparien mangler, men fordi den har tonic i stedet. Det gjør den langt mer leskende enn den kanskje ser ut til.

  • 5 minutter

    Amerikansk whiskey, som er korrekt ingrediens i denne drinken. Siden det finnes like mange måter å lage den på som det finnes bartendere, er det helt innafor å bruke rom.

  • 5 minutter

    Tilbudet av vermut i Norge vokser stadig, og med det mulighetene for å nyte denne retrovinen alene. Om du ikke er helt der, start med vermut & tonic. I den legger du en skive med agurk.

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken