Vi har bare fårikål å skryte av, godt det også bevares, men supermaten hvitkål kan brukes til så uendelig mye mer. Som denne polske klassikeren bigos. Som kan varieres etter smak - her får du et (veldig) godt utgangspunkt.
Den flotte faste skreifileten kommer ekstra godt til sin rett når den serveres oppå en smaksrike fiskesuppe.
Oppskriften du her får servert var bidrag i konkurransen "Årets kokk 2006" og er signert Geir Skeie. En skikkelig hot pot på norsk og selvfølgelig med kveite.
Pebre er Chiles svar på salsa. Den brukes mye til stekt og grillet kjøtt og fisk. Ingrediensene er sterke små chilier, løk, hvitløk, tomat og koriander. Her er oppskriften.
Dette er en grillrett du og resten av familien vil sette stor pris på. Det er bare å fyre opp.
Legg kyllingen på grillen og la den den få følge av en deilig pasta.
Denne oppskriften med ishavsrøye tar litt tid, men den lager seg nesten helt selv i ovnen ved lav temperatur.
Her skal du både panere og fritere fisken og chipsen. Og du skal lage en deilig rødbetesalat.
Det er ikke uvesentlig hvordan du steker kalkunen. Heller ikke hva slags stuffing du bruker. Her er oppskriften på Kalkun-stuffing av brød.
Du skal grave fisken selv, men det er det verd. Når røya får følge av avocadosausen blir det herlig måltid.