Langtidsbakt røye med asiatisk agurksalat
Foto: Tom Haga

Langtidsbakt røye med asiatisk agurksalat

Denne oppskriften med ishavsrøye tar litt tid, men den lager seg nesten helt selv i ovnen ved lav temperatur.

Fremgangsmåte

Legg filetene med skinnet ned i en ildfast form eller på et fat.

Drypp soyasausen og dryss revet sitronskall over fisken.

Bak i ovn ved 50°C i 1 time og 30 minutter. Ikke bruk varmluft, da kan fisken tørke ut.

Soyasausen vil delvis karamelliseres og gi fisken et fint blankt preg og et snev av røyksmak.

Fisken løftes av skinnet ved servering. Den vil være saftig og balansere mellom rå og bakt.

Agurksalaten:
Agurken bør være kald for å gi en friskest mulig opplevelse.

Skrell agurken og del den på langs. Skrap ut innmaten med en skje.

Del den så i 5 - 6 cm lange stykker og videre i små staver.

Bland sesamolje, limesaft og sukker.

Rett før servering vender du agurken og hvitløken i marinade.

Bland resten av marinaden med soya, koriander og olivenolje. Blandingen piskes til en lett saus som dryppes rundt fisken på tallerkenen.

Se flere lekre oppskrifter og les mer om røye her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Norges sjømatråd og Gastronomisk Institutt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Julestjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Julestjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kraftpakker fra Rheingaus bratte(ste) vinmarker
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-kraftpakker fra Rheingaus bratte(ste) vinmarker

Assmanshausen i Rheingau er mest kjent for sine røde viner, av spätburgunder eller pinot noir. Forklaringen ligger i vinmarkene – men også hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til rakfisk
Tester
Drikke til rakfisk

Dette drikker du til rakfisk

Om du foretrekker rakfisken mild eller svært moden, finnes det alltid passende drikkefølger. Her får du tipsene du trenger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er nå du skal kjøpe bordeaux: Dette er det aller beste kjøpet fra 2019-årgangen
+
Tester
111 nyheter testet spesialpol vin fra Bordeaux desember 2022

Det er nå du skal kjøpe bordeaux: Dette er det aller beste kjøpet fra 2019-årgangen

En primeur-salget av 2019-årgangen i Bordeaux ble hemmet av pandemien. Det kan du som har et romslig vinbudsjett høste fett av nå.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her