Panert og fritert ishavsrøye med chips og rødbetesalat
Foto: Godfisk.no

Panert og fritert ishavsrøye med chips og rødbetesalat

Her skal du både panere og fritere fisken og chipsen. Og du skal lage en deilig rødbetesalat.

Fremgangsmåte

  1. Filetene deles i porsjonsstykker, 2 per person.
  2. Vend disse i pisket egg, så i melblanding med salt og pepper, og til slutt i pankomel.
  3. Fisken friteres ved 180 grader til de er gylne, ca 2 minutter.
  4. Løftes ut og legges på papir så eventuelt overflødig fett kan renne av seg. Saltes lett, om ønskelig.
  5. Chips: Potetene kuttes i tynne skiver, benytt helst en såkalt mandolin.
  6. Potetskivene skylles i kaldt vann og tørkes godt, før de friteres ved 180 grader til de er gylne, ca 1-2 minutter.
  7. Legg chipsen på et stykke papir når de er ferdige, så overflødig fett får renne av seg. Saltes lett.
  8. Rødbetesalat: Rødbetene rives eller kuttes i tynne strimler, kapers grovhakkes og has i en bolle.
  9. Tilsett øvrige ingredienser og bland godt. Smak til og sett kjølig frem til servering.

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her