Grillmerket piggvarkotelett på lun potetaioli og "ribolita"
Erling Stenersen Sundal,fra Kokkelandslagets store kokebok, Press Forlag

Grillmerket piggvarkotelett på lun potetaioli og "ribolita"

Fremgangsmåte

Piggvaren pensles med olje og krydres med salt og pepper. Grillmerkes så i grillpanne og bakes videre i ovn ved 180 grader i ca. 10 minutter.

Potetene kokes møre i vann. Sil av vannet og press potetene gjennom et dørslag. Bland egg, sitronsaft og hvitløk og pisk inn oljen i en tynn stråle til majonesen blir tykk. Vend inn de moste potetene og fløten og smak til med salt og pepper. Majonesen varmes svakt opp like før servering, men den må
ikke koke!

Til slutt lager du ribolita slik: Skrell løk, sellerirot og gulrot og kutt dem og aspargesbønnene i staver. Alle grønsaker forvelles. Basilikumen kjøres i blender sammmen med parmesan, olivenolje, hvitløk, salt og pepper til du får en fin og grønn olje. Vend inn grønnsakene og varm svakt opp like før servering.

Sendt inn av Erling Stenersen Sundal,fra Kokkelandslagets store kokebok, Press Forlag

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her