Oppskrifter på drinker og matretter til nyttårsaften

Oppskrifter på drinker og matretter til nyttårsaften

Nyttårsaften er årets største fest for mange, i hvert fall like viktig som julaften og 17. mai i Norge, når det kommer til mat og drikke.

Kalkun er den retten som i størst grad knyttes til nyttårsfesten, og da skal den være helstekt med full pakke når det kommer til tilbehør. Det betyr også stuffing – eller fyll – selv om mange foretrekker å steke det separat.

Waldorfsalat er kanskje det aller mest populære tilbehøret. Det er dessuten en rett som egner seg veldig godt om det er koldtbord eller buffet som er valget for nyttårsmenyen.

Salget av musserende vin eksploderer i dagene før årets siste fest. Champagne er førstevalget for mange, men også cremant, cava, prosecco, spumante og petnat bidrar med en sprudlende avslutning på året.

Mange velger å servere bobler gjennom hele kvelden, mens andre reserverer dem til klokken slår 12 slag ved midnatt.

Stadig flere mikser drinker som velkomst, enten cocktails med og uten bobler, eller en drink servert fra en stor bolle, også kjent som bowle.

 

Forsiden akkurat nå
Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets kurs for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød
Dagens rett

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød

Om du skal på tur med familiens yngste, er det dette du skal ta med deg. Høydepunktet blir når barna får grille sine egne pølser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken