Oppskrifter på drinker og matretter til nyttårsaften

Oppskrifter på drinker og matretter til nyttårsaften

Nyttårsaften er årets største fest for mange, i hvert fall like viktig som julaften og 17. mai i Norge, når det kommer til mat og drikke.

Kalkun er den retten som i størst grad knyttes til nyttårsfesten, og da skal den være helstekt med full pakke når det kommer til tilbehør. Det betyr også stuffing – eller fyll – selv om mange foretrekker å steke det separat.

Waldorfsalat er kanskje det aller mest populære tilbehøret. Det er dessuten en rett som egner seg veldig godt om det er koldtbord eller buffet som er valget for nyttårsmenyen.

Salget av musserende vin eksploderer i dagene før årets siste fest. Champagne er førstevalget for mange, men også cremant, cava, prosecco, spumante og petnat bidrar med en sprudlende avslutning på året.

Mange velger å servere bobler gjennom hele kvelden, mens andre reserverer dem til klokken slår 12 slag ved midnatt.

Stadig flere mikser drinker som velkomst, enten cocktails med og uten bobler, eller en drink servert fra en stor bolle, også kjent som bowle.

 

Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets kurs for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken