Amarula- og gulrotkake
Foto: Norges sjømatråd

Amarula- og gulrotkake

Norsk gulrot og Amarula-likør passer veldig godt sammen i en kake.

Fremgangsmåte

  1. Pisk eggene og tilsett gradvis sukker inntil du får en tykk eggedosis. Hell oljen sakte i eggedosisen og visp i ytterligere 2 minutter. Tilsett gulrøtter, ananas, nøtter, Amarula og aprikossyltetøy og bland for hånd.
  2. Bland og sikt de tørre ingrediensene over i en bolle. Tilsett deretter de tørre ingrediensene i eggerøren og fold inn med en slikkepott til det er godt blandet. Smør en kakeform (28cm i diameter) med løs bunn eller 2 brødformer. Legg enten bakepapir i formen eller dryss med finknuste Marie- kjeks. Hell blandingen i forvarmet ovn og stek ved 180 °C i én time og ti minutter. La kaken kjøle seg i formen før du tar den ut.
  3. Avlang form - bruk en stor avlang form - 30cm x 10cm eller 2 små.
  4. Glasur: 
    Bland smør og melis. Rør forsiktig inn Amarula og kremost. Ikke rør for mye når osten er tilsatt for å unngå at glasuren blir tyntflytende.
  5. Pynt:
    Dekorer med tørket ananas, gulrotstrimler (bruk ostehøvel) og nøtter.

Tips til kakeform: 
Om du bruker en 28cm form med et hull i midten vil det være litt for mye røre. Fyll to tredjedeler av formen med deig og hell resten av blandingen i en muffinsform (rekker til +/- 6 muffins).

Se våre andre oppskrifter på gulrotkake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Amarula

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her