Amarula- og gulrotkake
Foto: Norges sjømatråd

Amarula- og gulrotkake

Norsk gulrot og Amarula-likør passer veldig godt sammen i en kake.

Fremgangsmåte

  1. Pisk eggene og tilsett gradvis sukker inntil du får en tykk eggedosis. Hell oljen sakte i eggedosisen og visp i ytterligere 2 minutter. Tilsett gulrøtter, ananas, nøtter, Amarula og aprikossyltetøy og bland for hånd.
  2. Bland og sikt de tørre ingrediensene over i en bolle. Tilsett deretter de tørre ingrediensene i eggerøren og fold inn med en slikkepott til det er godt blandet. Smør en kakeform (28cm i diameter) med løs bunn eller 2 brødformer. Legg enten bakepapir i formen eller dryss med finknuste Marie- kjeks. Hell blandingen i forvarmet ovn og stek ved 180 °C i én time og ti minutter. La kaken kjøle seg i formen før du tar den ut.
  3. Avlang form - bruk en stor avlang form - 30cm x 10cm eller 2 små.
  4. Glasur: 
    Bland smør og melis. Rør forsiktig inn Amarula og kremost. Ikke rør for mye når osten er tilsatt for å unngå at glasuren blir tyntflytende.
  5. Pynt:
    Dekorer med tørket ananas, gulrotstrimler (bruk ostehøvel) og nøtter.

Tips til kakeform: 
Om du bruker en 28cm form med et hull i midten vil det være litt for mye røre. Fyll to tredjedeler av formen med deig og hell resten av blandingen i en muffinsform (rekker til +/- 6 muffins).

Se våre andre oppskrifter på gulrotkake

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Amarula

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag sjokoladeparfaitkake som en mesterkonditor
Ukens kake

Lag sjokoladeparfaitkake som en mesterkonditor

Det som høres ut som noe veldig komplisert, er faktisk ikke så vanskelig, bare du er konsentrert og nøye gjennom prosessen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her