Amarula- og gulrotkake
Foto: Norges sjømatråd

Amarula- og gulrotkake

Fremgangsmåte

Pisk eggene og tilsett gradvis sukker inntil du får en tykk eggedosis. Hell oljen sakte i eggedosisen og visp i ytterligere 2 minutter. Tilsett gulrøtter, ananas, nøtter, Amarula og aprikossyltetøy og bland for hånd.

Bland og sikt de tørre ingrediensene over i en bolle. Tilsett deretter de tørre ingrediensene i eggerøren og fold inn med en slikkepott til det er godt blandet. Smør en kakeform (28cm i diameter) med løs bunn eller 2 brødformer. Legg enten bakepapir i formen eller dryss med finknuste Marie- kjeks. Hell blandingen i forvarmet ovn og stek ved 180 °C i én time og ti minutter. La kaken kjøle seg i formen før du tar den ut.

Tips til kakeform: 

Om du bruker en 28cm form med et hull i midten vil det være litt for mye røre. Fyll to tredjedeler av formen med deig og hell resten av blandingen i en muffinsform (rekker til +/- 6 muffins).

Avlang form - bruk en stor avlang form - 30cm x 10cm eller 2 små.

Glasur:

Bland smør og melis. Rør forsiktig inn Amarula og kremost.

Ikke rør for mye når osten er tilsatt for å unngå at glasuren blir tyntflytende.

Pynt:

Dekorer med tørket ananas, gulrotstrimler (bruk ostehøvel) og nøtter.

Sendt inn av Amarula

4
4/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen