Amerikansk BBQ-saus

Ingredienser
1 stk løk
2 stk rød chili
2 ss olje
2 ss soyasaus
2 bx herm tomater
3/4 dl eplecidereddik
1 ss sterk dijonsennep
1/2 ss worcestershire-saus
2 ss brunt sukker
1 1/2 ss paprikapulver
1 ts kajennepepper
1 ts salt
2 ts grovmalt pepper

Fremgangsmåte

Rens og finhakk løk og chili. Fres løken i olje til den er blank og myk.

Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. Skru ned varmen på platen og la sausen koke ca 1 1/2 time til den er passe tykk. Rør i sausen av og til.

Avkjøl sausen litt og gni sausen gjennom en melsikt eller kjør den i en foodprocessor til den får en jevn konsistens.

Avkjøl sausen helt før du har den over på glass og setter på et tett lokk.
Skulle sausen bli litt for tykk kan du bare tilsette litt vann når du skal bruke den.

Dette er en smakfull saus som passer utmerket både til marinade av kjøtt som skal grilles og som grillsaus.
Sausen kan oppbevares kjølig i glass med tett lokk ca en uke.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her