Andebrystsalat med chevre og appelsin
Foto: Kristine Sandsleth

Andebrystsalat med chevre og appelsin

Andebryst i tynne skiver får følge av chevre-ost etter smak og behag og en søt-syrlig appelsin-vinaigrette.

Fremgangsmåte

  1. Ovnen forvarmes til 160 grader.
  2. And stekes raskt i olje, salt og pepper i stekepanne før den settes i ovnen med steketermometer til det når 63 grader. 
  3. Da skal anden være rosa, ikke blodig. 
  4. La andebrystet ligge på fjøl mens du vasker rucola i kaldt vann.
  5. Chevre kan du enten skjære i skiver eller smuldre opp ettersom hva du ønsker visuelt.
  6. Bland sammen ingrediensene til vinaigretten i en liten skål.
  7. Skjær så andebrystet i så tynne skiver som du kan og dander ost, kjøtt og salat.
  8. Ha 2 ss per porsjon av vinaigretten som topping.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kristine Sandsleth

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø
+
Tester

Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø

Cantillon er for mange det ypperste av belgisk surøl, som rives ut av hyllene når de først kommer dit.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens beste bartender er Felice Capasso fra Nedre Løkka Cocktailbar

Han tok en sensasjonell seier i det som regnes som den aller mest prestisjefulle bartenderkonkurransen av alle, World Class Global Finals.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om vin: rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om vin: rødvin

Lær det grunnleggende om rødvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Kurset passer for nybegynnere og krever ingen forkunnskaper. Dette er tredje og siste kurset i vår kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

8 norske kokker i verdenstoppen – Anika Madsen er en av dem

Av verdens 783 aller beste kokker er det i alt 8 fra Norge, ifølge Best Chef Awards 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her